Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meloenmarkt verzadigd, zwakke vraag en lage prijzen

Nieuw ras Galkia geeft Spaanse Galia-afzet een boost

De situatie op de meloenenmarkt is momenteel moeilijk met lage prijzen en een stagnerende vraag. "Twee weken geleden maakten grote delen van Europa een hittegolf door wat de vraag naar meloenen deed stijgen. Vorige week daalden de temperaturen echter weer en vlakte de vraag af waardoor de voorraden weer oplopen. Momenteel is er sprake van overaanbod, een zwakke vraag en lage prijzen," legt Toñi Piernas van Campo de Lorca uit. 


"Zodra de temperaturen in Midden- en Noord-Europa weer opklimmen, zal de vraag zich herstellen. Zo niet, dan hebben we een serieus probleem."

Volgens Piernas bestaat er in Spanje een traditie van Piel de Sapo meloenen maar winnen watermeloenen steeds meer terrein ten koste van dit ras. "De consumptie van Galia, gele en cantaloupe meloenen is veel lager. Er is echter wel een markt voor dankzij de grote stroom toeristen in de kustregio's die deze meloenen doorgaans graag eten."

Campo de Lorca produceert en vermarkt Galia, cantaloupe en gele meloenen die met name voor de export bestemd zijn en vermarkt worden onder het Cricket label. "We doen vooral zaken met de EU en het Verenigd Koninkrijk."

Nieuw ras Galkia geeft Galia afzet een boost
Het nieuwe Galiaras Galkia is een groot succes voor Campo de Lorca en lijkt een eind te kunnen maken aan de dalende afzet op de Galiamarkt. 

"We hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe lijn Galkia meloenen. Deze semi langhoudbare rassen brengen de traditionele textuur en smaak terug die in de loop der jaren verloren zijn gegaan omdat telers met name gericht waren op de externe kwaliteit," licht Piernas toe. "We zijn gestart met wat proeven en dit jaar hebben we al behoorlijke volumes kunnen oogsten."

Voor meer informatie:
Toñi Piernas
Campo de Lorca
+34 968465960
info@campodelorca.com
campodelorca.com
Publicatiedatum: