Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aardbeienprijzen gehalveerd

Tholen - Het is een rustige AGF-handel op het moment. "De vakantieperiode is aangebroken en met name de eerste weken is dan altijd kalmer in de handel", vertelt Jonathan Vandesande van exportbedrijf Weiss. "Wat er nu gebeurt, is vrij normaal voor de tijd van het jaar. Er zijn niet veel uitschieters."

Vorige week lagen aardbeienprijzen erg hoog. "Er werd zelfs tot 10 euro gegeven. Vandaag waren de prijzen weer terug normaal. Ze varieerden, maar kwamen niet boven de vijf euro. Dit betekent dat ze zijn gehalveerd binnen een week."

Veldslaprijzen hoger
Hij geeft aan dat de binnenlandse productie van kasgroenten hoog ligt door het warme weer. "De vollegrondsgroenten is een ander verhaal, die hebben geleden door de droogte. Je merkt dat hier en daar door kwaliteitsproblemen zoals bij kooltjes. Waarschijnlijk zal dit binnenkort verbeteren omdat het nu weer is gaan regenen. Opvallend is dat veldsla wat duurder is geworden. Blijkbaar zijn bepaalde landen geraakt door de droogte, waaronder Duitsland en Zwitserland. Er is dus voldoende vraag naar veldsla."

Voor meer informatie:
Jonathan Vandesande
J. Weiss bvba
Kempenarestraat 52
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 15 55 20 11
Fax: +32 15 55 30 02
www.weiss.be
jonathan@weiss.be


Publicatiedatum: 11-7-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: