Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Beleidsmakers in zorg kiezen altijd voor de goedkoopste maaltijdleveranciers"

Voor velen was Sjaak Jobse van Tafel Thuis, altijd fel voorstander van zelf koken, het boegbeeld van hoogstaande maaltijden in de zorg. Nu gaat hij met pensioen. Terugkijkend ziet hij met pijn in het hart hoe de maaltijd steeds minder mag kosten. "De beleidsmakers eten niet mee en kiezen voor de goedkoopste leverancier."

"In de jaren 80 was het budget ruim. Ongeveer vanaf 2000 kwam de omslag. Dat was terecht, het was te gortig. Maar nu is het doorgeslagen naar de andere kant. Voeding moet zo weinig mogelijk kosten, de kwaliteit is ondergeschikt. Vroeger mocht de maaltijd integraal 25 euro kosten en nu misschien nog 10 euro. In mijn ogen is de bodem nu wel bereikt. Ik pleit voor een euro erbij in plaats van een euro eraf."

"Kiezen voor compleet kant-en-klare maaltijden is volgens mij geen goede keuze. Zorg dat je de mensen in huis hebt die er iets extra's bij kunnen maken, zoals een verse salade of een frietje. Die de maaltijden goed kunnen beoordelen en een eventueel foutje kunnen herstellen", zegt Jobse.

"Gemak kan prima zijn, maar het staat onder druk doordat het allemaal goedkoop moet. Daardoor ontstaat er gerommel en levert de industrie bijvoorbeeld getumbeld vlees. Ze doen concessies en de klant is de dupe. De beleidsmakers eten niet mee, die gaan zelf bij Inter Scaldes dineren. En dus kiezen ze voor de goedkoopste", aldus Jobse.

Bron: Gastvrije Zorg
Publicatiedatum: