Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans Buijsrogge:

"Vroeger was er nog een echte honger naar nieuwe peren"

Tholen - De afzet van peren loopt momenteel moeizaam. "De klasse I peren die aan de hoogste eisen voldoen, gaan prima weg, maar alles wat net daaronder zit verloopt zeer moeizaam", constateert Frans Buijsrogge van het gelijknamige fruitteelt- , koel- en handelsbedrijf uit Goes. "De voorraden in de goede koelhuizen zijn allemaal wel ingedeeld. Het probleem is dat er veel sneller wordt afgekeurd. Er hoeft maar iets aan te mankeren en de hele partij wordt afgekeurd."



Voor de supermarkten komt dat wel goed uit. Die zijn niet gebaat bij een relatie en hebben genoeg toeleveranciers", constateert Frans. Zijn de perenvoorraden dan te groot? "Die zijn altijd te groot als het slecht loopt. Vroeger hadden de mensen zes weken geen peren en was er echt een honger naar nieuwe peren. Dat was eigenlijk veel leuker. Nu lopen de seizoenen zo in elkaar over en dat speelt de supermarkten in de kaart. Daarbij is er momenteel veel competitie van kersen, aardbeien, nectarines en paraguayo's."

Richting het volgende seizoen is Frans optimistisch gestemd. "Laten we nou niet doen of er geen peren zijn, er hangen er in Belgiƫ en Nederland genoeg. Supermarkten kunnen prachtige acties creƫren en ook voor exporteurs zijn er weer goede kansen. De toppers die nu veel aandacht schenken aan de boomgaarden gaan het redden. De 'rommelaars' krijgen het lastig. Het wordt steeds lastiger om klasse II af te zetten, die verschuiving is echt ingezet. Daarbij denk ik dat er eerder een switch komt van Lukassen en Doyenne du Comice naar Conference en daardoor ontstaan ook nog ook kansen voor Xenia. Heb je een topkwaliteit Conference, dan ben je het mannetje."

Voor meer informatie:
Frans Buijsrogge
Buijsrogge Fruit
's-Gravenpolderseweg 118
4462 RA Goes
Tel: 06 55 801980
fransbuijsrogge@zeelandnet.nl