Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Export Dominicaanse avocado's stort zich op Europa

De Dominicaanse Republiek heeft in de Latijns-Amerikaanse regio een van de meest directe luchtverbindingen naar Europa, met onder andere 14 directe vluchten per week naar Moskou. "We zagen de verpakkingsparameters voor de Europese markt. Ook zagen we hoe ze de kwaliteit van de producten waarborgen door middel van vereisten voor het gewicht en de grootte van het product. Door deze reis hebben we meer inzicht gekregen in het paradigma van de sector."

Miguel Gonzalez, eigenaar van Grupo 33 in de Dominicaanse Republiek realiseerde zich dat er meer tropische avocado's naar Europa geëxporteerd zouden kunnen worden. Dit zou bereikt kunnen worden door te investeren in GlobalGAP certificaten, de producten gekoeld te bewaren om de houdbaarheid te verlengen en het gehalte aan droge stof te bepalen om de optimale rijpheid te verzekeren. Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw heeft het Exporting Quality programma gefinancierd, waarmee ze Miguel en andere exporteurs helpen.  

De Dominicaanse avocado-exporteurs hebben de export naar Europa genegeerd vanwege de beperkte vraag, hogere transportkosten en de grotere kans op beschadiging van de avocado's tijdens de reis. 85% van de totale Dominicaanse avocadoteelt bestaat uit tropische avocado's. 98% daarvan wordt naar de VS geëxporteerd. In de winter is de Dominicaanse Republiek de enige die dat product aan de VS levert, omdat hun enige concurrent (Florida) op dat moment niet produceert. Dat veranderde in maart 2015 toen de VS een verbod legde op de avocado-export naar de VS, vanwege de uitbraak van de mediterrane fruitvlieg. Dominicaanse exporteurs begonnen te experimenteren met vluchten en zeescheepvaart naar Europa. In Europa is Brazilië de enige concurrent. Dit land heeft een andere oogstperiode. 

Dankzij de reis van het Exporting Quality programma, heeft Gonzalez nu geleerd hoe ze de kwaliteit van hun producten kunnen waarborgen. De nieuwe tactieken kunnen ze toepassen op hun productie, waardoor de export van tropische avocado's naar Europa zal toenemen. 

Voor meer informatie:
Miguel Gonzalez
Grupo 33
Tel: 809 610 0749
miguelgr33@hotmail.com

Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: