Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinese gemberprijzen dalen weer tot normaal niveau

Volgens telers en verkopers van gember in de Chinese stad Anqiu is het nationale volume dit jaar 5 tot 10% hoger dan vorig jaar. De marktprijs is nu 7000 yuan/ton (€903/ton). Dit is een toename van 150% in vergelijking met vorig jaar. Toen was de marktprijs 1900 yuan/ton (€245/ton).


Een gemberteler verzorgt zijn land

Na het voorjaar gingen de gemberprijzen snel omhoog, van 1,2 yuan/500g (€0,15/500g) naar 2,2 yuan/500g (€0,28/500g). Dit is een toename van meer dan 80%. Vanwege het weer verkochten veel gembertelers hun productie na de oogst in november 2016. Hierdoor is de voorraad gember nu kleiner. Daarnaast zijn de prijzen van aardappelen en knoflook laag dit jaar. De opslagkosten voor aardappelen en knoflook beïnvloeden de gembermarkt. De telers zijn terughoudend in het verkopen van hun gember, zodat ze meer winst zullen maken. Teeltgebied gember

Veel telers hebben ongeveer 25% op voorraad. De gekoelde voorraad is iets groter. Het is moeilijk te zeggen hoe de markt zal reageren, maar als er gekeken wordt naar het einde van het vorige seizoen zal alles verkocht worden en zullen de prijzen gaan dalen. De huidige gemberprijzen zijn zelfs al begonnen met dalen. De consumptiecijfers en de marktbevordering zullen grotendeels de gemberprijzen bepalen. 

Publicatiedatum: 10-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: