Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese gemberprijzen dalen weer tot normaal niveau

Volgens telers en verkopers van gember in de Chinese stad Anqiu is het nationale volume dit jaar 5 tot 10% hoger dan vorig jaar. De marktprijs is nu 7000 yuan/ton (€903/ton). Dit is een toename van 150% in vergelijking met vorig jaar. Toen was de marktprijs 1900 yuan/ton (€245/ton).


Een gemberteler verzorgt zijn land

Na het voorjaar gingen de gemberprijzen snel omhoog, van 1,2 yuan/500g (€0,15/500g) naar 2,2 yuan/500g (€0,28/500g). Dit is een toename van meer dan 80%. Vanwege het weer verkochten veel gembertelers hun productie na de oogst in november 2016. Hierdoor is de voorraad gember nu kleiner. Daarnaast zijn de prijzen van aardappelen en knoflook laag dit jaar. De opslagkosten voor aardappelen en knoflook beïnvloeden de gembermarkt. De telers zijn terughoudend in het verkopen van hun gember, zodat ze meer winst zullen maken. 



Teeltgebied gember

Veel telers hebben ongeveer 25% op voorraad. De gekoelde voorraad is iets groter. Het is moeilijk te zeggen hoe de markt zal reageren, maar als er gekeken wordt naar het einde van het vorige seizoen zal alles verkocht worden en zullen de prijzen gaan dalen. De huidige gemberprijzen zijn zelfs al begonnen met dalen. De consumptiecijfers en de marktbevordering zullen grotendeels de gemberprijzen bepalen. 
Publicatiedatum: