Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
In Polen zijn de aardbeienprijzen aanzienlijk gestegen

Sommige bedrijven in Polen betalen bijna 6 zloty/kg (€1,42/kg) voor aardbeien die ze willen gebruiken voor diepvries. Het seizoen begon met een gemiddelde prijs van meer dan 4 zloty/kg (€0,95/kg). Dit meldt Agrobiznes bij TVP. Afgelopen jaar was de gemiddelde prijs 3,55 zloty/kg (€0,86/kg). Dit jaar zal de gemiddelde prijs meer zijn dan 5 zloty/kg (€1,18/kg). Dit is voornamelijk het gevolg van aanvoerproblemen. Volgens experts is de aardbeienoogst ongeveer 15% lager uitgevallen. Sommigen zeggen dat de oogst zelfs met 30% is afgenomen. Terwijl sommige telers grote verliezen melden, is het voor andere telers het beste seizoen in jaren. Zij hebben geïnvesteerd in het afdekken en beschermen van hun gewassen.

Er zullen ook minder frambozen zijn. De verkoop is net begonnen. In de regio Lublin krijgen telers meestal 4,2 zloty/kg (€0,99/kg). Klasse 1 bereikt een maximum van 3,8 zloty/kg (€0,90/kg) en klasse 2 zal maximaal 3,6 zloty/kg (€0,85/kg) ontvangen. Afgelopen jaar kwam de prijs neer op 6 zloty/kg (€1,42/kg). De verkoop begint later pas echt, op het moment dat de najaarssoorten op de markt komen. 

De rodebesprijzen stijgen. Ze kostten een jaar geleden ongeveer 1 zloty/kg (€0,24/kg). Bedrijven betalen nu ongeveer 3 zloty/kg (€0,71/kg). De prijzen van bramen zijn ook aan het stijgen. 


Publicatiedatum: 10-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: