Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Regeling schoolfruit en -groenten 2017 in Staatscourant

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft de Regeling schoolfruit, -groenten en -melk 2017 in de Staatscourant gepubliceerd. De regeling heeft tot doel de consumptie van groenten, fruit en melk door kinderen te bevorderen en hen gezonde eetgewoonten aan te leren. Dit vindt plaats door het verstrekken van groenten, fruit en melk aan kinderen op scholen. Schooljaar 2017/2018 is het eerste jaar dat de nieuwe, gecombineerde Europese regeling voor schoolfruit/groenten en schoolmelk wordt uitgevoerd.

Groenten- en fruitleveranciers die aan deze regeling willen deelnemen, kunnen met ingang van 21 augustus 2017 tot en met 25 augustus 2017 een aanvraag voor erkenning voor de periode van één schooljaar indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De leveranciers moeten in staat zijn om producten landelijk te leveren, minimaal 200 scholen te beleveren en zich rekenschap geven van en akkoord gaan met een forfaitaire vergoeding ter hoogte van 0,23 euro per portie geleverd product. Er worden maximaal 8 leveranciers erkend. Als er zich meer leveranciers hebben ingeschreven wordt op basis van loting besloten aan welke leveranciers een erkenning wordt verleend.

Melkleveranciers die aan deze regeling willen deelnemen, kunnen met ingang van 1 augustus 2017 tot en met 8 september 2017 een aanvraag voor erkenning voor de periode van één schooljaar indienen bij de RVO.nl. Ook basisscholen of scholen in het voortgezet onderwijs die zelf melk willen inkopen voor deelnemende leerlingen kunnen een aanvraag tot erkenning indienen. Erkende leveranciers/scholen moeten akkoord gaan met een steunbedrag van 14 eurocent per geleverde eenheid van 200 milliliter halfvolle melk.

Zie voor meer informatie de site van de Staatscourant.

Bron: Staatscourant

Publicatiedatum: 10-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: