Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Stijgende prijzen in Britse supermarkten | Musgrave investeert in e-commerce

Grotere omzetgroei Carrefour in tweede kwartaal

Zuid-Korea: Bananen voor E-mart best verkopende product
In de eerste helft van het jaar waren bananen de best verkopende fruitsoort voor de Zuid-Koreaanse retailer E-Mart. Normaal golden appelen als het best verkopende fruit van de keten. Volgens E-mart werd er in de periode van januari tot juni voor 37,6 miljard won (€28,5 miljoen) aan bananen verkocht, wat jaar op jaar een toename is van 8,7%. De omzet van appelen daalde met 16,2% tot 33,1 miljard won (€25,1 miljoen). Volgens E-Mart is het voor het eerst dat bananen de best verkopende fruitsoort van de keten zijn. (english.yonhapnews.co.kr)

Zimbabwe: Spar breidt uit
SPAR Zimbabwe is van plan om voor het einde van dit jaar drie nieuwe supermarkten te openen. Daarmee komt het totale aantal aan nieuwe winkels van dit jaar op vijf. Volgens directeur Terrence Yeatman heeft het bedrijf eerder al twee nieuwe Spar-vestigingen geopend in Harara, waarmee het netwerk op dit moment neerkomt op 33 locaties. (newsday.co.zw)

Meer omzetgroei Carrefour in tweede kwartaal
De omzetgroei van Carrefour is in het tweede kwartaal toegenomen. Het bedrijf behaalde goede resultaten in de Franse thuismarkt en een solide omzet in de rest van Europa. De omzet van het tweede kwartaal kwam neer op €21,8 miljard, wat meer was dan de €21,5 miljard die door analisten werd verwacht. Met uitsluiting van de omzet van brandstof en de effecten van de wisselkoers en de kalenderindeling steeg de omzet jaar op jaar met 2,8%, terwijl de omzet in het eerste kwartaal nog met 1,4% toenam. In verband met de plannen voor een beursgang in Brazilië mag Carrefour voor deze regio geen resultaten melden. Brazilië geldt voor Carrefour als de tweede grootste markt na Frankrijk. (Reuters)

Ierland: Musgrave investeert in e-commerce
De Ierse groothandelaar en retailer Musgrave is van plan om fors te investeren in e-commerce. Volgens Musgrave-CEO Martin kan er zo worden ingespeeld op het veranderend consumentengedrag in Ierland. Martin gaf aan dat er een duidelijke focus is geweest op kostenbesparing en het opzetten van een programma voor reorganisatie. Dit programma werd in 2014 ingezet om Musgrave na een periode van recessie opnieuw tot een winstgevend bedrijf te maken. "Als je naar de wereld kijkt, zie je dat de Britse sector degene is waar het online segment het sterkst is doorgedrongen. In het Verenigd Koninkrijk komen de uitgaven aan de online supermarktsector neer op 6% tot 7%. In Ierland zitten we slechts op 1,5%. Vorig jaar zagen we dat ons online segment met 22% toenam. In het jaar tot nu toe is dat verder gegroeid met 24%. We zijn hierin dus sterk aan het investeren," aldus de CEO. (irishexaminer.com)

VK: prijzen in supermarkten stijgen
Volgens het British Retail Consortium zijn in het Verenigd Koninkrijk de prijzen voor voedingsmiddelen in juni verder toegenomen. Daarmee lijkt een einde te komen aan de de prijsdeflatie van de afgelopen vier jaar. De prijzen voor versproducten stegen in juni met 1,4%, wat de hoogste prijsstijging is sinds februari 2014. (esmmagazine.com)

VK: Morrisons bezorgt thuis vanuit winkels
Morrisons heeft het netwerk van zijn thuisbezorgdienst uitgebreid, door nu thuisbezorging aan te bieden vanuit bestaande vestigingen in het noordoosten van Engeland. Dankzij deze nieuwe aanpak krijgen zo'n half miljoen consumenten toegang tot Morrisons.com, waaronder inwoners van grote stedelijke gebieden als Sunderland, Middlesbrough en Darlington. (igd.com)

Vergelijkende winkelomzet Walmex neemt toe 
De Mexicaanse tak van Wal-Mart heeft in juni een stijging van 7,2% gezien in de omzet van vestigingen die al minstens een jaar open zijn. De totale omzet van Walmex nam jaar op jaar toe met 8,6%. (Reuters)

Zuid-Afrika: "Supermarkten moeten verplicht worden kleine telers te helpen"
De Zuid-Afrikaanse mededingingsautoriteit is van mening dat grote supermarktketens verplicht moeten worden om producten in te slaan bij kleine leveranciers. Ook zou er bij nieuwe winkelcentra 25% van de totale winkelruimte moeten worden toegewezen aan kleine, lokale ondernemingen. (timeslive.co.za)

Costco heeft sterkere omzet dan verwacht
Costco had in in juni een vergelijkende winkelomzet die veel groter was dan analisten hadden verwacht. De aandelenkoers van Costco steeg in New York hierdoor met 2,1% tot $161,35 (€141,39) per aandeel. De omzet van Costco was qua tempo groter dan die van grote concurrenten als Wal-Mart, Target en de fysieke supermarktsector in het algemeen. Veel consumenten zijn op dit moment meer geneigd om over te stappen naar online supermarkten, zoals met name Amazon. (esmmagazine.com

Canada: Fusie tussen latino supermarkten

Het in Ontario gevestigde Cardenas Markets gaat fuseren met het in de Bay Area gevestigde Mi Pueblo. Hieruit ontstaan een van de grootste latino-gerichte supermarktketens van Canada. De investeringsbedrijven KKR en Victory Park Capital Advisors hebben een eigendomsbelang in beide ketens genomen en deze onder een bedrijf ondergebracht. (patch.com)Publicatiedatum: 10-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: