Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Appelvoorraad van mei halveert zich

Appelvoorraden in Oostenrijk raken op

De opgeslagen appelvoorraad van mei reduceerde zich in juni met de helft van 12.256 ton naar 6.630 ton. Deze voorraadstand in juni is de laagste sinds de AMA de opgeslagen voorraden registreert. In een normaal oogstjaar lag de opgeslagen appelvoorraad op gemiddeld 30.000 ton. De afnamesnelheid van de voorraad nam onlangs toe van 3.297 ton naar 5.626 ton, dit is echter slechts een fractie van het gebruikelijke afnametempo in juni van circa 17.000. Als de afname met dezelfde snelheid door blijft gaan zouden de opslagfaciliteiten eind juli leeg moeten zijn.

Het duurt echter niet lang meer voor de eerste Oostenrijkse appelen van dit seizoen weer rijp zijn. Begin augustus rijpen namelijk al de eerste Oostenrijkse zomerappelen zoals Summerred, Kornapfel etc. De herfstoogst zal dit jaar echter ook niet al te groot uitvallen, men rekent op een 50% kleinere oogst vanwege de late vorst van dit jaar.

Om aan de vraag naar appelen te kunnen voldoen worden er steeds meer appelen geïmporteerd, zo werden er in het eerste kwartaal 24% (14.564 ton) meer appelen geïmporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de exportmarkten konden van januari tot en met maart met slechts één derde van de gebruikelijke hoeveelheid voorzien worden.

Opgeslagen appelvoorraad, Oostenrijk (in tonnen)

Foto: AMA

Publicatiedatum: 10-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: