Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte: Hogere productie pitloze druiven

De laatste jaren is de vraag naar pitloze druiven toegenomen, waardoor veel telers hun teelt uitgebreid hebben. "Er was een tijd dat er niet genoeg productie op de markt was en daarom heeft Egypte ingezet op dit fruit," zegt Moataz Moharam, hoofd export bij Smart Cairo.



Smart Cairo produceert 1000 tot 1200 ton druiven per jaar, waarvan 50% wordt geëxporteerd naar landen als Singapore, Indonesië, Oman, Bahrein, Denemarken en Zwitserland. Echter zijn er ook landen die zelf hun druiven telen, waardoor Smart Caïro op de internationale markt met deze landen moet concurreren, zoals Australië, dat zijn druiven ook exporteert naar Indonesië. Een ander voorbeeld is Chili, dat zijn druiven via Spanje naar Europa exporteert. "Het is moeilijk om met deze landen te concurreren, omdat zij betere verpakkingen hebben dan wij," zegt Moharam. De prijs van Egyptische pitloze druiven ligt op dit moment tussen de 9 en 11 euro, dezelfde prijs die ze vorig jaar hadden rond deze tijd. 

Voor meer informatie:

Moataz Moharam
Smart Cairo
Telf.:+201010411113
skype: moataz.Moharam

Publicatiedatum: