Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische consumenten vinden paprika's te duur

De paprika-oogst in Rusland is dit jaar iets later dan normaal door het koudere en regenachtige weer van de laatste weken. Dit betekent dat het land paprika's uit het buiteland moet importeren, wat heeft geleid tot hogere paprika prijzen die de meeste consumenten niet willen betalen. 



"Het is een moeilijke marktsituatie op het moment. De import van Californische paprika's is verminderd, omdat de meeste mensen geen 300 roebel (€4,38) willen betalen voor een kilo paprika's, terwijl tomaten of komkommers veel goedkoper zijn," vertelt een Russische importeur.

Rode paprika's zijn het meest populair en 80% van het aanbod bestaan dan ook uit deze variant. De overgebleven 20% bestaan voor 15% uit gele en voor 5% uit groene paprika's. De lokale productie vervangt de Californische zoete paprika met een ander type iets puntige paprika's, die bekend staan als Bulgaarse paprika's. Hoewel consumenten een grote voorkeur hebben voor rode paprika's komen deze haast niet voor in de vollegrondsteelt, welke wordt gedomineerd door witte paprika's.



"Gedurende de komende twee weken zou de situatie moeten verbeteren, als de Russische vollegronds paprika's eenmaal op de markt komen. Ik denk dat hierdoor de verkoop van paprika's ook weer omhoog zal gaan, omdat de prijs van Russische paprika's veel lager is dan die van geïmporteerde paprika's," concludeert de importeur. 

Afhankelijk van het weer kan het binnenlandse seizoen nu ieder moment beginnen. Het seizoen loopt tot ongeveer midden of eind september. 
Publicatiedatum: