Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Russische consumenten vinden paprika's te duur

De paprika-oogst in Rusland is dit jaar iets later dan normaal door het koudere en regenachtige weer van de laatste weken. Dit betekent dat het land paprika's uit het buiteland moet importeren, wat heeft geleid tot hogere paprika prijzen die de meeste consumenten niet willen betalen. "Het is een moeilijke marktsituatie op het moment. De import van Californische paprika's is verminderd, omdat de meeste mensen geen 300 roebel (€4,38) willen betalen voor een kilo paprika's, terwijl tomaten of komkommers veel goedkoper zijn," vertelt een Russische importeur.

Rode paprika's zijn het meest populair en 80% van het aanbod bestaan dan ook uit deze variant. De overgebleven 20% bestaan voor 15% uit gele en voor 5% uit groene paprika's. De lokale productie vervangt de Californische zoete paprika met een ander type iets puntige paprika's, die bekend staan als Bulgaarse paprika's. Hoewel consumenten een grote voorkeur hebben voor rode paprika's komen deze haast niet voor in de vollegrondsteelt, welke wordt gedomineerd door witte paprika's.  "Gedurende de komende twee weken zou de situatie moeten verbeteren, als de Russische vollegronds paprika's eenmaal op de markt komen. Ik denk dat hierdoor de verkoop van paprika's ook weer omhoog zal gaan, omdat de prijs van Russische paprika's veel lager is dan die van geïmporteerde paprika's," concludeert de importeur. 

Afhankelijk van het weer kan het binnenlandse seizoen nu ieder moment beginnen. Het seizoen loopt tot ongeveer midden of eind september. 

Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: