Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Voordelige digitale containerzegel verbetert versheid AGF

CORE (Consistently Optimised REsilient Secure Global Supply-Chains), een Europees onderzoeksproject geleid door het Nederlandse softwarebedrijf Itude Mobile heeft een nieuw, goedkoop digitaal zegel ontwikkeld. 


Babbler hoeft niet geïnstalleerd te worden in de stof van een vrachtwagen of container en maakt het mogelijk de zending online via een smartphone-applicatie te volgen. Het zegel wordt verbroken zodra de Babbler-sensor licht detecteert. Zowel de zegelstatus als de temperatuur van de lading kan draadloos gecontroleerd worden via Bluetooth of het LoRa-netwerk. Het LoRa-netwerk voor Internet of Things applicaties is inmiddels vrijwel overal in Europa beschikbaar en stelt douane-autoriteiten in staat om het Babbler log al uren voor het schip aanmeert te raadplegen.

Roel Huiden, van FloraHolland, dat het nieuwe zegel testte, vertelt dat om de kwaliteit te waarborgen bloemen bij een temperatuur van 0,5 ºC bewaard moeten worden. Wanneer een container echter wordt geopend, stijgt de binnentemperatuur. Het beperken van overbodige controles en snelle levering dragen zodoende bij aan een verser product. De kosten voor dit type bescherming zijn echter cruciaal voor de markt. Dure oplossingen zijn beschikbaar voor transporteurs van waardevolle producten. Voor goederen van geringe waarde, en dan met name bederfelijke producten, biedt Babbler een betaalbare oplossing. 

Bron: maritime-executive.com


Publicatiedatum: 10-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: