Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Prima Marokkaans avocadoseizoen ondanks kleinere volumes

In april eindigde het Marokkaanse avocadoseizoen. Volgens Karim Mortada van Abaz Societé Civile Agricole (SCA) was de productie kleiner maar waren de prijzen prima. "De markt was goed omdat de aanvoer uit andere teeltgebieden eveneens kleiner was. Het seizoen had een normale duur, hoewel we het aantal zendingen wel aangepast hebben om onze prijzen te optimaliseren. Door bij aanvang van het seizoen langzaam van start te gaan, zijn de prijzen vanaf 15 februari tot 15 april geleidelijk gestegen. We hebben onze export dus zo gepland dat we optimaal voordeel uit de marktsituatie konden halen."

Mortada legt uit dat Chili zijn avocadoseizoen wat eerder dan verwacht beëindigde en dat de productie in het land daarnaast wat lager uitviel. Dankzij deze situatie heeft ABAZ SCA vroeg in het seizoen betere prijzen gekregen dan vorig seizoen, hoewel Chili altijd een concurrent zal blijven.

 

"Peruaanse avocadotelers hebben veel nadeel ondervonden van slechte weer, overstromingen en enorme hoeveelheden neerslag. Zij hadden logistieke problemen om hun producten naar verwerkings- en opslagfaciliteiten en havens te transporteren als gevolg van de grote schade aan wegen en bruggen." 

Het Spaanse avocadoseizoen verliep vrijwel identiek aan dat van Marokko. Mortada legt uit dat er wat problemen met volumes waren vanwege de hitte van vorige zomer. In Spanje waren er ook problemen met de kalibers. Veel Spaanse avocado's waren te klein. In Marokko waren de kalibers beter en ABAZ SCA is er in geslaagd om tot aan het einde van het seizoen de gewenste kalibers te leveren. 

Mortada vertelt dat de vooruitzichten voor het betreden van nieuwe markten afhankelijk zijn van de beschikbare volumes. "Dit seizoen waren we niet eens in staat om onze vaste klanten volledig te bevoorraden. In september weten we al wat meer over het productievolume dat we kunnen verwachten en kunnen we onze toekomststrategie bepalen."

Voor meer informatie:
Karim Mortada
ABAZ Societe Civile Agricole (Morocco)
Tel.: 00212-522-222488

Publicatiedatum: 10-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: