Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zwakke vraag naar pitloze witte druiven in Verenigd Koninkrijk

De omstandigheden voor Flame druiven waren de laatste weken behoorlijk goed op de Britse druivenmarkt. Voor pitloze witte druiven was de situatie daarentegen minder positief.

"Momenteel komen er Egyptische druiven binnen," vertelt Ben Butler van JEM Fruits. "Flame is een hele poos stabiel gebleven maar vorige week zijn de prijzen flink gedaald. Iedereen heeft dit jaar rode druiven in punnets gekocht maar mensen zijn op zoek naar losse druiven waardoor de markt wat is gegroeid. We beginnen in week 30 - 31 met de eerste Egyptische volumes Crimson." Terwijl Flame goed heeft gepresteerd, waren de resultaten van witte pitloze rassen dit jaar minder positief. Ben legt uit dat er grote volumes witte druiven op de markt zijn en dat de markt erg traag is. De vraag is gedaald omdat consumenten vaker kiezen voor rode dan voor witte pitloze rassen."

In Spanje zijn de eerste volumes Flame al geplukt en Ben verwacht dat de prijzen hoog zullen zijn evenals de kwaliteit. Hij heeft echter wel zo zijn twijfels over de rode rassen omdat druiven warme dag- en koude nachttemperaturen nodig hebben, en daar was in Spanje dit seizoen geen sprake van. "Het zal erg moeilijk worden om met Egypte te concurreren qua prijzen en ook de kwaliteit van de druiven die we tot dusver hebben ontvangen was erg goed. Er zijn ook druiven van mindere kwaliteit op de markt maar dit zijn waarschijnlijk oudere volumes die achtergehouden zijn in afwachting van hogere prijzen." Momenteel is de concurrentie op de fruitmarkt groot. Ananas en druiven hebben last van de zomer evenals steenfruit. Alleen sinaasappelen en limes doen het goed. Vorige maand was dit ook al het geval.


Voor meer informatie:
JEMFruits Ltd
Tel:+44 1622689943
Email: ben@jemfruits.com
www.jemfruits.comPublicatiedatum: 10-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: