Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Krappe aanvoer kokosnoten uit Dominicaanse Republiek

"Momenteel zijn de prijzen van kokosnoten hoog en is er een tekort," vertelt Emil Serafino van het in New Jersey in de VS gevestigde bedrijf Exp. Group LLC. "Kokosnoten zijn een product waarvan de beschikbaarheid in de Dominicaanse Republiek de laatste jaren is afgenomen." Serafino wijst op de explosieve groei van de Dominicaanse hospitalitysector van de afgelopen jaren waardoor er talloze hotels op het eiland gebouwd zijn. "Kokosnoten worden biologisch geteeld en er zijn maar weinig Dominicaanse telers. De vele hotels nemen veel ruimte in beslag waar dus nu geen kokosnoten meer geteeld kunnen worden. De prijzen zijn echter vrij stabiel," legt hij uit.Vraag daalt
Ondertussen is de vraag naar kokosnoten erg wisselend. "De lokale consumptie in de Dominicaanse Republiek is hoog en Haïti is de grootste exportmarkt," vervolgt Serafino. "In Noord-Amerika neemt de vraag echter niet toe maar is er eerder sprake van een afname vanwege de kosten."

Serafino weet niet wat de verwachtingen voor het seizoen zijn omdat de weersomstandigheden op het eiland van grote invloed zijn op de aanvoer. "We bekijken het per week. Er wordt vaak pas geoogst wanneer het goed weer is maar dit jaar is er in het eiland uitzonderlijk veel regen gevallen."

Voor meer informatie:
Emil Serafino
Exp. Group LLC.
Tel: +1-(201) 662-2001
emil@expgroup.us
www.expgroup.us/

Publicatiedatum: 10-7-2017

  

Reacties:


Wanneer is de oogst van kokosnoten. Hele jaar door ? Op het ogenblik vind ik geen enkele kokosnoot in de winkel.
Rob, Venlo (email) - 31-8-2017 22:17:21


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: