Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Patrick Konings, Marni Fruit: "Grote Egyptische aanvoer en start Europese druiven"

Dramatische druivenmarkt

Tholen - De druivenmarkt ligt momenteel op zijn gat. "Het Egyptische seizoen begon nog vrij goed, maar einde tweede week zette al een daling in en dat is niet meer goedgekomen", constateert Patrick Konings van Marni Fruit. "Er komt veel meer productie los dan vorig jaar en meer aanbieders uit Egypte proberen hun product op de Europese markt kwijt te raken. Vorig jaar was de markt van witte pitloze druiven ook al niet best, maar was het met rode druiven op en tekort. Daar is nu geen sprake van, want er is meer productie dan vorig jaar."


 
"Ook Spanje en ItaliŽ komen nu los, maar iedereen heeft veel te veel druiven staan. De vraag is normaal vanuit zowel supermarkt als daghandel, maar ook niets extra's en dat valt met de zomervakantie en al het zomerfruit op de markt ook niet te verwachten", vervolgt Patrick. "Witte druiven die normaal voor 7/8 euro worden verkocht, gaan nu voor 5 euro weg. Wij hebben onze Italiaanse leverancier gevraagd geen witte en donkere pitloze druiven te sturen als hij ze elders kwijt kan."

"In onze belangrijkste afzetmarkten - Verenigd Koninkrijk, ScandinaviŽ en Nederland - is de markt gewoon slecht. Het is te hopen dat de markt niet verder in elkaar zakt. Egypte zal volgende week een eind klaar zijn met het sturen van de druiven en dan is het hopen dat de markt snel leeg is, zodat er met Spaanse en Italiaanse druiven nog wat geld gemaakt kan worden", zegt de handelaar.Nieuwe variŽteiten zijn in de druiven de laatste paar jaar aan de orde van de dag. "Met name in de donkere druiven wordt veel geŽxperimenteerd, vaak zelfs als het nog een nummer van het zaad huis  is en als het dan gaat lopen, krijgt het ras een commerciŽle naam. Ook mixverpakkingen met witte/groene en rode druiven raken steeds meer in trek. De Nederlandse, Engelse/Ierse  en Scandinavische markt is hoofdzakelijk gericht op pitloze druiven . Bij de etnische doelgroep en in bijvoorbeeld de Baltische staten kiest men eerder de grotere druiven met pit."

Voor meer informatie:
Patrick Konings
Marni Fruit         
Gebroken Meeldijk 52        
2991 VD Barendrecht       
Tel: +31 (0)180 697 989        
patrick@marnifruit.nl
www.marnifruit.com

Publicatiedatum: 10-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: