Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Edeka begint online platform | Coop Italia heeft jaaromzet van €13 miljard

Amazon zoekt Duitse supermarktketen

Geen kandidaten voor overname Ultra
Er zijn aan de hand van de executieveiling van elf Ultra Foods-vestigingen geen kandidaten voor overname naar voren gekomen, aldus Ultra-eigenaar Central Grocers. De coöperatie zei dat de veiling voor de vestigingen nu naar een nog onbekende datum wordt verplaatst. De elf vestigingen werden eerst door Central Grocers gesloten, toen het bedrijf in mei zijn faillissement aanvroeg. (supermarketnews.com

Amazon zoekt Duitse supermarktketen
Analisten verwachten dat Amazon op zoek gaat naar Duitse supermarkten om zijn supermarktafdeling aan te sterken. Naar verwachting wil Amazon gehele controle hebben over het traject van online bestelling tot thuisbezorging. Dit is alleen mogelijk als een bestaand logistiek netwerk wordt overgenomen. Amazon Fresh maakt op dit moment gebruik van samenwerking met Duitse leveranciers, zoals de keten Tegut. Volgens analist Rainer Münch van het bureau Oliver Wyman is Amazon waarschijnlijk van plan om een gehele eigen leveringsketen in handen te hebben en eigen merken in Duitsland aan te bieden. (global.handelsblatt.com

Coop Italia heeft jaaromzet van €13 miljard

Coop Italia had in 2016 een geringe toename in jaaromzet van 0,2% tot €13,1 miljard. De eerste maanden van 2017 lijken positief te zijn, met een omzetgroei van 1,6%. De coöperatie presteert daarmee beter dan het gemiddelde van de Italiaanse supermarktsector. Het marktaandeel binnen de sector van Coop komt neer op 18,7%. (esmmagazine.com)

Musgrave Group heeft jaarwinst van €73 miljoen

De Ierse retailer Musgrave Group had in 2016 een jaaromzet van €3,7 miljard. De brutowinst van de retailgroep kwam neer op €73 miljoen. Met het einde van het jaar had Musgrave voor €121 miljoen aan liquide middelen en een aandeelhoudersfonds van €249 miljoen. (esmmagazine.com)

Edeka begint online platform
Edeka heeft een nieuw online platform gelanceerd onder de naam Foodstarter. Nieuwe leveranciers kunnen hier hun producten presenteren aan meer dan 4.000 Edeka-vestigingen. Elke vestiging kan dan deze producten bestellen en in het assortiment opnemen. Per week worden er rond de twee à vier nieuwe producten op Foodstarter geïntroduceerd. De voorwaarden voor de leveranciers om gebruik van het platform te mogen maken komen neer op dat het geen koelproducten mogen zijn en dat er niet al sprake is van een zakenrelatie met Edeka. (igd.com)

India: online startup krijgt $8,5 mln aan financiering
Jumbotail, een Indiase startup die bedoeld is als een online groothandelsmarkt, heeft voor $8,5 miljoen (€7,4 miljoen) aan financiering verkregen via de investeringsbedrijven Kalaari Capital en Nexus Venture Partners. Het in Bengaluru gevestigde bedrijf gaat het geld gebruiken om de technologie en de bedrijfsvoering te verbeteren. Jumbotail werd in 2015 opgezet met behulp van een investering van $2 miljoen (€1,8 miljoen) van Nexus. Jumbotail is nu van plan om geleidelijk aan in de rest van India uit te breiden. (Reuters)


Publicatiedatum: 7-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: