Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in pool zonder voorverkoop

€25,20 in week 13 voor Agria

Nedato hecht er waarde aan dat haar telers als eerste op de hoogte worden gebracht van de behaalde poolresultaten van het afgelopen seizoen. Gisteren waren 250 Nedato telers te gast op het terrein van PPO Westmaas, waar naast de poolpresentatie ook teelt- en rassenproefvelden bezocht konden worden. Na de bijeenkomst werden de individuele afrekeningen beschikbaar gesteld.

Tafelaardappelpool
De gemiddelde gerealiseerde prijzen in de tafelaardappelpool komen uit op 25,20 euro per 100 kg. De variatie in prijzen is groot. Goede kwaliteiten worden sterk beloond en komen boven de 28,00 euro uit. Elk jaar opnieuw is het verschil tussen de beste en minste resultaten meer dan 100 procent.

Pools Aardappel Verwerkende Industrie (AVI)
Het Nedato Flex Systeem geeft telers de mogelijkheid om een keuze te maken uit vijf verschillende prijsvormingssystemen. Vaste prijzen, dagprijzen, klikcontracten, Top & Bodempool en pool zonder voorverkoop. Veel telers kiezen voor een combinatie, waardoor risicospreiding wordt bereikt.



Naast de hierboven genoemde telersprijzen in de pool, wordt na afloop van het boekjaar een dividend betaald aan de leden. In de laatste jaren is dat tussen de 100 en 167 euro per hectare geweest. Dit dividend is niet verwerkt in bovenstaande prijzen.

Bron: Nedato
Publicatiedatum: