Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kleinere maar kwalitatief betere Poolse blauwe bessenoogst

Ondanks dat Poolse telers rekening houden met een een lagere blauwebessenproductie, verwachten zij dit seizoen fruit van een uitstekende kwaliteit te oogsten. Agata Małkiewicz, lid van de Polish Berry Cooperative, vertelt dat de productiedaling het gevolg is van de vorstperiode in het voorjaar en dat de verliezen op zo'n 10% tot 30% geraamd worden. Europa (VK, Ierland, Duitsland) blijft de belangrijkste markt voor de coŲperatie, hoewel deze zijn aanwezigheid in AziŽ eveneens uitbreidt en klanten heeft in MaleisiŽ, Japan, Singapore en Hong Kong. 

"Dit jaar willen we ook wat proefzendingen naar India sturen. Daarnaast nemen we deel aan de vakbeurzen Vietfood en Asia Fruit Logistica met als doel nieuwe markten in deze regio te openen," legt Agata uit. 

"De vraag neemt fors toe, en dat is uiteraard goed nieuws maar de eisen van klanten worden ook steeds hoger. Veel retailers zijn niet langer tevreden met alleen met GlobalGAP- of BRC-certificaten maar eisen ook ethische en CSR-certificering, wat een positieve ontwikkeling voor de eindconsument is omdat dit betekent dat de teelt volgens de kwaliteitsstandaarden verloopt. Als Polish Berry Cooperative willen de markt echter altijd een stapje voorblijven en om deze reden hebben we zelf de '30 minuten' standaard ingevoerd waarbij het fruit binnen 30 minuten na de pluk wordt gekoeld zodat de versheid en smaak optimaal behouden blijven. Deze standaard kan op veel waardering van de markt rekenen," vervolgt Agata. Het bedrijf heeft dit jaar voor zijn 'Berry Good' lijn gesealde punnets op de Poolse markt geÔntroduceerd. In het kader van de beoogde uitbreiding op de Aziatische markt zal de coŲperatie in AziŽ ook een premium 'Berry Good' 18mm+ lijn op de markt brengen. 

"We hebben geÔnvesteerd in nieuwe verpakkingsapparatuur en kunnen zodoende verschillende maten punnets sealen en bedrukken. We investeren ieder jaar weer fors om er zeker van te zijn dat we aan de eisen van onze klanten kunnen blijven beantwoorden," aldus Agata.

Voor meer informatie:
Agata Małkiewicz
Polskie Jagody Sp. z o.o.
Tel. +48 608 675 342 
Email: a.malkiewicz@polskiejagody.pl
www.polskiejagody.pl

Publicatiedatum: 7-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: