Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere maar kwalitatief betere Poolse blauwe bessenoogst

Ondanks dat Poolse telers rekening houden met een een lagere blauwebessenproductie, verwachten zij dit seizoen fruit van een uitstekende kwaliteit te oogsten. Agata Małkiewicz, lid van de Polish Berry Cooperative, vertelt dat de productiedaling het gevolg is van de vorstperiode in het voorjaar en dat de verliezen op zo'n 10% tot 30% geraamd worden. 



Europa (VK, Ierland, Duitsland) blijft de belangrijkste markt voor de coöperatie, hoewel deze zijn aanwezigheid in Azië eveneens uitbreidt en klanten heeft in Maleisië, Japan, Singapore en Hong Kong. 

"Dit jaar willen we ook wat proefzendingen naar India sturen. Daarnaast nemen we deel aan de vakbeurzen Vietfood en Asia Fruit Logistica met als doel nieuwe markten in deze regio te openen," legt Agata uit. 

"De vraag neemt fors toe, en dat is uiteraard goed nieuws maar de eisen van klanten worden ook steeds hoger. Veel retailers zijn niet langer tevreden met alleen met GlobalGAP- of BRC-certificaten maar eisen ook ethische en CSR-certificering, wat een positieve ontwikkeling voor de eindconsument is omdat dit betekent dat de teelt volgens de kwaliteitsstandaarden verloopt. Als Polish Berry Cooperative willen de markt echter altijd een stapje voorblijven en om deze reden hebben we zelf de '30 minuten' standaard ingevoerd waarbij het fruit binnen 30 minuten na de pluk wordt gekoeld zodat de versheid en smaak optimaal behouden blijven. Deze standaard kan op veel waardering van de markt rekenen," vervolgt Agata. 



Het bedrijf heeft dit jaar voor zijn 'Berry Good' lijn gesealde punnets op de Poolse markt geïntroduceerd. In het kader van de beoogde uitbreiding op de Aziatische markt zal de coöperatie in Azië ook een premium 'Berry Good' 18mm+ lijn op de markt brengen. 

"We hebben geïnvesteerd in nieuwe verpakkingsapparatuur en kunnen zodoende verschillende maten punnets sealen en bedrukken. We investeren ieder jaar weer fors om er zeker van te zijn dat we aan de eisen van onze klanten kunnen blijven beantwoorden," aldus Agata.

Voor meer informatie:
Agata Małkiewicz
Polskie Jagody Sp. z o.o.
Tel. +48 608 675 342
Email: a.malkiewicz@polskiejagody.pl
www.polskiejagody.pl
Publicatiedatum: