Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe verpakking verlengt houdbaarheid van gesneden fruit met 4 dagen

Een nieuw ontwikkelde verpakking verlengt de houdbaarheid van gesneden fruit. Sirane heeft samen met het Italiaanse bedrijf Ilip een nieuw verpakkingssysteem ontwikkeld: Life+.  Karl Heggarty, Salesmanager van Sirane: "Life+ verlengt de houdbaarheid van een product door verscheidene elementen te combineren in ťťn verpakking, waaronder een anti-mist bakje, verpakkingsfolie en een absorberende technologie. Er zijn opties waarbij bacteriŽn en etheen geabsorbeerd kunnen worden. Dit heeft een positieve impact op de houdbaarheid van zacht en kwetsbaar fruit. Bij een proef kon het gesneden fruit twee tot vier dagen langer bewaard worden door Life+ dan bij de standaard verpakkingen."

De proeven werden uitgevoerd door de Universiteit van Turin. Karl: "Bij deze specifieke proef van Life+ werden anti-bacteriŽle pads gebruikt. Het rapport constateerde dat Life+ een micro-atmosfeer in de verpakking creŽert waarin de ademhalingsfrequentie van het fruit gereguleerd wordt. Dit helpt bij het behouden van de textuur van het fruit. 

Life+ ontving onlangs een gouden prijs bij Macfrut, een populaire, internationale producttentoonstelling. Het product werd beoordeeld door een jury van sectorexperts van de meest belangrijke technologische innovaties wat betreft duurzaamheid en verbetering van productkwaliteit. 

Ook bij een onderzoek van ander fruit werden dezelfde voordelen aangetoond. Druiven beschimmelden minder snel, maar behielden hun smaak. Champignons verkleurden niet in de verpakking. Bij bessen wordt het rijpingsproces vertraagd en groeide er minder snel schimmel.

Voor meer informatie:
Mark Lingard
Tel: +44 1952 230055
mark.lingard@sirane.com
karl.heggarty@sirane.com
www.sirane.com

Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Reacties:


Succes
Johan, Amstelveen - 11-7-2017 19:30:59


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: