Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijgen verpakt in steenpapier

"Dit papier zorgt voor een goede houdbaarheid en beschermt het fruit tegen bacteriën. Het is een innovatief, gepatenteerd product dat we gebruiken voor zowel onze binnen- als buitenlandse klanten."

Het in Ruvo di Puglia gevestigde Cantatore Fruit Company verpakt zijn vijgen sinds deze zomer in steenpapier. Dit is de stevige papiersoort waar bijvoorbeeld landkaarten van gemaakt worden en die naast slijtvast en waterbestendig ook biologisch afbreekbaar is. 



Het bedrijf handelt vooral in druiven maar gedurende de zomermaanden komen daar ook vijgen bij. "Op dit moment exporteren we de eerste pallets Black Magic en Primus druiven en vanaf volgende week komen ook de eerste Victoria druiven beschikbaar. We kopen onze vijgen in bij vaste telers waarna we het fruit verder verwerken. We sorteren de vijgen niet alleen opnieuw maar we verpakken ze ook in steenpapier. De reacties zijn erg goed en deze unieke verpakkingswijze springt er echt uit."



Iedereen weet dat de vijg een kwetsbaar product is. Het gebruik van steenpapier doet denken aan de traditionele manier waarop vijgen vroeger in druivenbladeren bewaard werden. "Vanwege het mogelijke risico dat er residuen op het fruit overgebracht worden, wordt deze methode tegenwoordig niet meer gebruikt. We kwamen het steenpapier bij toeval tegen bij de drukkerij en het leek ons de ideale oplossing. Wij zijn vooralsnog de enigen die het gebruiken."



Cantatore Fruit Company verwerkt per dag gemiddeld ongeveer 5 ton vijgen. "We zetten het fruit ook in Noord-Italië af maar exporteren toch vooral naar het buitenland, met name naar Frankrijk (Parijs, Lyon), België (Brussel, Luik) en Duitsland (München, Mannheim, Frankfurt en Keulen)."


Contact:
Cantatore Fruit Company Srl
Via Scarlatti 138/A
70037 Ruvo di Puglia (BA) - Italy
Tel./Fax: +39 (0)80 3612609
Facebook: cantatorefruitcompany
Publicatiedatum: