Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30-50% minder aardbeien bij Duitse telers

Een groot deel van de Duitse aardbeientelers hadden 30-50% minder oogst dit seizoen. De oorzaak hiervan was het slechte weer aan het begin van het seizoen. 



Markus Hofmann van Hegepflanzen GmbH zei dat er voldoende vraag is. De prijzen zijn echter hoger dan normaal, omdat er te weinig aanvoer van aardbeien is. Markus: "Zo ver ik weet was er slechts één week waarin de prijzen instortten: tijdens de eerste warme periode in mei. Daarna zijn de prijzen gestabiliseerd."


 
Markus zei dat de Clery aardbei uit Italië nog steeds het meest populair is voor de teelt. Er zijn nog veel Everbearers op de markt en deze markt zal ook nog groeien. De markt voor de Portala aardbei uit Californië is nog steeds goed, maar nieuwe soorten zoals Murano uit Italië en Harmony uit Nederland worden steeds populairder. Markus: "We telen ook biologische aardbeien, maar in verhouding met de hele aardbeienteelt is dit erg weinig. Consumenten geven echter wel de voorkeur aan biologische aardbeien."

Voor meer informatie:
Markus Hofmann
Hegepflanzen GmbH
www.hegeplanta.de

Publicatiedatum: