Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Passievruchten, een succesverhaal in Peru

Tijdens een agrarische bijeenkomst, georganiseerd door het ministerie van Landbouw en Irrigatie, in samenwerking met de Vereniging voor Watergebruikers van La Libertad (AJULL), werd de Dag van de Teler gevierd. Aan het eind van de dag werd de Vereniging van Producenten en Exporteurs van Passievruchten (Cooperativa APREMAC) gepresenteerd als succesvoorbeeld in de regio La Libertad. Dit vanwege de geleidelijke groei die het gebied doormaakt sinds 2013, dankzij het technische advies en de marktpresentatie van Sierra en Selva Exportadora.


 
De voorzitter van APREMAC, Victor Velasquez Quispe, zei dat ze dankzij de tussenkomst en technische adviezen van Sierra en Selva Exportadora, hun passievruchtproductie hadden kunnen vergroten van 10 naar 72 hectare, en van een kleine producentenvereniging zijn uitgegroeid tot een formele coöperatie met 16 partners in september 2015. Momenteel bestaat de vereniging uit 26 vennoten.De producenten worden nu getraind om de GlobalGAP-certificering te mogen ontvangen en daarbij de exportmarkt uit te breiden. Deze certificering zal tot stand komen met financiering van INNOVATE.

APREMAC is van plan tegen het eind van dit jaar over 140 hectare te beschikken. Het verhandelt 30 ton passievruchten per week (een container) met de Lindley Corporatie (Inca Kola).

Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: