Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje heeft weinig concurrenten op paraguayomarkt

"Helaas ontbreekt het dit seizoen aan een goede vraag want de kwaliteit is uitstekend," vertelt Sandra Francile van Frulesa. Momenteel zijn er grote volumes steenfruit uit Spanje, Italië, Frankrijk en Griekenland op de markt omdat de seizoenen elkaar overlappen als gevolg van de zachte winter en het onbestendige voorjaar.

"Vorig jaar was de productie kleiner maar dit jaar hadden we een prima winter en waren de omstandigheden voor de vruchtzetting optimaal in tegenstelling tot die van appelen en peren," vervolgt Sandra. 



Volgens Francile wordt het seizoen gekenmerkt door kleinere kalibers, niet alleen in Spanje maar in alle productieregio's. Grotere kalibers brengen doorgaans echter iets betere prijzen op. Frulesa heeft zijn eigen boomgaarden in Tarragona en Lleda waardoor het vanaf eind mei tot eind september steenfruit zoals perziken, paraguayo's, platerines, abrikozen en kersen kan oogsten. 

Momenteel verloopt de afzet van paraguayo's het soepelst. De laatste seizoenen was de vraag het sterkst. "Hier hebben we de minste concurrentie te vrezen omdat andere landen deze soort niet in zulke grote volumes telen. In Frankrijk worden nagenoeg geen paraguayo's geteeld. In Italië is de productie wat groter maar nog niet echt van betekenis, Daarnaast beschikken wij over betere paraguayorassen," aldus Francile. 



Zo'n 95% van Frulesa's productie wordt geëxporteerd, zowel binnen Europa als naar verre markten. "We beschikken over alle benodigde protocollen om naar China te exporteren maar het volume dat we over zee kunnen exporteren is vrij klein omdat er maar weinig rassen tegen een dergelijke lange reis bestand zijn. Totdat we hier een oplossing voor hebben, wachten we liever," vervolgt Francile. 

Deze week start Frulesa met de oogst van de eerste peren, die bestemd zijn voor de export naar Brazilië. Colombia en Europa. "We beginnen eerst met de pluk van de Ercolini en Moratini en een dag of tien later worden de eerste Limonera peren geplukt. We houden rekening met een kleinere productie als gevolg van de koudegolf tijdens de vruchtzetting."




Voor meer informatie:
Sandra Francile
Frulesa
T: +34 973 191 200
T: +34 973 191 150
sandra@frulesa.com
www.frulesa.com
Publicatiedatum: