Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Raming laat sterke groei Zuid-Afrikaanse citrusproductie zien

Grapefruitproductie Zuid-Afrika groeit met 15%

In het seizoen 2016-2017 zal de Zuid-Afrikaanse citrusproductie naar verwachting groeien omdat veel productiegebieden in het land zich herstellen van een langdurige periode van droogte. De huidige droge omstandigheden in de Westkaap zullen, wanneer er deze winterperiode onvoldoende neerslag valt, naar verwachting alleen gevolgen hebben voor het seizoen 2017-2018.

Ramingen tonen aan dat de grapefruitproductie met 15% zal toenemen, wat te danken is aan een normale neerslaghoeveelheid begin 2017 in Limpopo en Mpumalanga, de twee grootste grapefruitteeltgebieden. 




Dit zal resulteren in een toename van 15% van het grapefruitexportvolume dat in 2016-2017 234.000 ton zal bedragen. Ook de sinaasappelproductie zal naar verwachting met 5% toenemen naar 1,34 miljoen ton, wat toegeschreven kan worden aan het feit dat de regio's Limpopo, Oostkaap en Mpumalanga hersteld zijn van de droogte. De regio's produceren tezamen ongeveer 82% van het totale sinaasappelvolume. 

Volgens de ramingen zal de sinaasappelexport met 5% groeien naar 1,12 miljoen ton, op basis van de beschikbare productie en de onzekerheid rondom Zuid-Afrika's positie op de Europese markt als gevolg van de CBS-regelgeving. 




De mandarijnenproductie zal met 11% groeien naar 251.000 ton. Deze groei is te danken aan het feit dat het areaal gegroeid is omdat sinaasappeltelers omschakelen naar easypeelers vanwege de goede vooruitzichten voor deze categorie. De export van mandarijnen zal met 12% toenemen naar 212.000 ton dankzij de grotere productie en de toenemende afzetmogelijkheden in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en AziĆ«. 

De volumes citroenen en limes zullen met 15% groeien naar 355.000 ton. Dit is te danken aan het grotere areaal en het normale neerslagpatroon in de belangrijkste teeltgebieden in de Oostkaap en Limpopo. Deze toename wordt echter deels teniet gedaan door het onverklaarbare afvallen van fruit in de Oostkaap. De export van citroenen en limes zal dankzij de productiestijging met 14% groeien naar 270.000 ton. De huidige droogte in de Westkaap zal waarschijnlijk alleen van invloed zijn op het seizoen 2017-2018. 


Voor meer informatie: gain.fas.usda.gov
Publicatiedatum: