Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Anti-vochtigheidsfilter absorbeert ethyleen tijdens transport en opslag

Ethyleen-absorberende filters werden ontwikkeld om dit gas dat de rijping van groenten en fruit bevordert, op te vangen. De door Keepfresh ontwikkelde filters hebben luchtcirculatie nodig en zijn geschikt voor ruimtes die niet groter zijn dan 80 tot 100 m3, de gebruikelijke inhoud van koelvrachtwagens en -containers. De filters van Keepfresh hebben de capaciteit om meer dan 4,5 liter ethyleen te absorberen.

"Onze filter bevat een ethyleen-absorber die geformuleerd is op een pure, niet-geëxtrudeerde basis," legt Keepfresh-directeur Felipe Expósito Ferrero uit. "Bovendien staat deze formule een grotere luchtstroom toe dan andere filters.


Dit vochtwerende filter biedt een ventilerende en vochtafstotende bescherming. "We kunnen een zak met water vullen en nadat we deze geleegd hebben zou deze volledig droog zijn omdat de lucht er sneller doorheen gaat dan door de plastic microroosters die andere bedrijven toepassen," legt Expósito uit. Het grootste pluspunt van dit filter is dat het de werking van de ethyleen-absorber garandeert onder zeer vochtige omstandigheden in de containers of vrachtwagens. "Het vocht dat aanwezig is in het koelsysteem komt niet in contact met het kaliumpermanganaat, wat de belangrijkste component van de absorber is, noch met de lading die zich bovenaan bevindt en die doorgaans de meeste kans op bederf loopt," vervolgt Expósito. Het merk, dat evenals zijn patenten onderdeel uitmaakt van het bedrijf BLUE TECK SYSTEMS, werkt momenteel samen met distributeurs om de marktprijs van het product te stellen. Het product zal in elk geval geëxporteerd worden naar landen zoals China, Peru, Argentinië, Chili, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Bulgarije, Turkije, Griekenland, de Balkan, Rusland, Italië en Marokko.


Voor meer informatie:

Felipe Expósito Ferrero
Keepfresh
Tel.: +34 918816675 


Publicatiedatum: 7-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: