Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs gele paprika daalt - rood en groen volgen

Tholen - "Op woensdag 5 juli lag de paprikaprijs in Belgiƫ nog op een vrij goed niveau. Voor groen werd 1,15 gegeven, voor rood 1,40 en geel kwam op 80 cent. Ook de vorige weken lagen de prijzen op een goed niveau en varieerden van 1,20 tot 1,80", aldus van een Belgische handelaar.



Over het algemeen gezien is het paprikaseizoen erg goed geweest tot nu toe. De handelaar verwacht dat de prijzen van rood en groen de komende weken stilaan verder zullen dalen naar het niveau van geel. "De andere kleuren gaan nog volgen. Er komt nu meer dan voldoende aanbod en daarnaast is het momenteel de verlofperiode in Belgiƫ. Misschien gaan ze volgende week pas dalen, maar waarschijnlijk vrijdag al."

In vergelijking met andere glasgroenten hebben de paprika's het volgens de handelaar prima. "Bij de andere producten zie je al langer een laag prijsniveau, maar paprikatelers hebben het tot nu toe goed gehad dit seizoen."