Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Veel import uit Nederland

Belgen oogsten maar 25% van de kersen

Tholen - Van de kersen in België was na de vorst in april gemiddeld nog maar een kwart over om te oogsten. De sfeer bij de telers is momenteel gelaten. "Het is verschrikkelijk dat er zo veel kapot is gegaan, maar we kunnen er niets aan doen. Laten we alvast vooruitkijken naar volgend jaar", vindt Bert Vanweddingen van Cherryfarm.Doorbijten
Bij hem is de oogst deze week afgelopen. "Het is veel vroeger gedaan dan andere jaren. Op 12 juni zijn we gestart met de pluk en minder dan een maand later zijn we klaar. Vorig jaar hadden we de hagelstorm en dit jaar de vorst. Het is extreem, maar we moeten doorbijten. "

Import uit Nederland
De prijzen zitten op een prima niveau. "Voor de 32-ers liggen ze (woensdag 5 juli) rond de 6,5 tot 7 euro en voor de kleinere wordt iets minder gegeven. De prijzen maken wel iets goed, maar het dekt niet de lading voor het hele seizoen. Momenteel is er veel import uit Nederland. Daar is de oogst wel goed gelukt."

Ondanks het tegenvallende jaar ziet hij het nog positief in. "We zullen in de toekomst wel naar meer overkapping moeten. Momenteel heb ik drie van de 18 hectare overkapt en we zien grote verschillen. Daar worden dikkere maten geplukt en we krijgen er betere prijzen voor. Ook zijn we veel geruster over die kersen. Ik ga mijn businessplan aanpassen en probeer binnen 2 jaar alles overkapt te hebben."

Voor meer informatie:
Cherryfarm
Sint-Kristinastraat 12
3800 Brustem - België
T :+32 11 68 39 46
www.cherryfarm.be

Publicatiedatum: 7-7-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: