Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Gert-Jan van den Heuvel, VerDi Import:

"Citroenenmarkt kleurt groen met de zomer voor de deur"

Tholen - Waar er vorig jaar nog sprake was van een tekort aan Spaanse Verna-citroenen is daar nu geen sprake van. In vergelijking met de torenhoge marktprijzen vorig jaar toen de citroenen goudgeel kleurden, liggen die nu op een lager niveau. "Vandaag de dag zijn de laatste Spaanse Verna-citroenen in de markt en nu staat het overzeese seizoen voor de deur om het over de nemen, zij het ruim vijf weken later dan vorig jaar", vertelt Gert-Jan van den Heuvel van VerDi Import.Zowel Zuid Afrika als ArgentiniŽ, de belangrijkste spelers overzee, hebben tot nu toe meer gestuurd dan vorig jaar. "De cijfers van ArgentiniŽ geven aan dat er tot en met week 26 al 136.291 pallets geŽxporteerd zijn tegenover 117.571 pallets vorig jaar.
Zuid ĖAfrika geeft aan dat er tot nu toe 12.656.377 ton geŽxporteerd is tegenover 10.431.893 ton vorig jaar", vertelt de importeur. "De prijzen variŽren momenteel tussen de 22-24 euro voor Argentijnse citroenen (18 kg) en 19-20 euro voor RSA citroenen (15 kg). Al met al een realistisch niveau waar iedereen goed mee moet kunnen werken. "

"Zowel Zuid-Afrika en ArgentiniŽ hebben grote inspanningen geleverd wat betreft citruskanker (black spot). Dit heeft geresulteerd in een strenge uitgaande controle en een hoger exportvolume naar Rusland en andere 'nieuwe' markten. Wat moeilijk voor de overzeese producenten te begrijpen is is het feit dat hier buiten Europa  geen probleem van wordt gemaakt. Voor hen komt dit dan ook over een als protectionisme van met name Spanje", vervolgt Gert-Jan."Wat de 'gewone' consument zal verbazen is de hoeveelheid citroenen die we met zijn allen consumeren en de hoeveelheid producten waarin de citroen verwerkt is. Een kleine opsomming; frisdrank (Coca Cola!), cosmetica, voedingsmiddelen, medicijnen, schoonmaakmiddel, ontsmettingsmiddel enz. Een citroen kan dan ook voor de volle 100% gebruikt worden."
 
Verdi hoopt haar klanten ook dit jaar weer te mogen helpen in de voor haar bekende verpakkingen 6kg, 15kg en 18kg.  "Voor ieder wat wils zullen we maar zeggen. Ook dit jaar hopen we weer samen met onze klanten te mogen strijden om een mooi resultaat neer te zetten. De vraag blijft natuurlijk of dat vraag en aanbod ook dit jaar op elkaar aan zullen sluiten, maar niemand die deze vraag nu al kan beantwoorden en wie het weet mag het zeggen. De populariteit van de citroen neemt ieder jaar toe. Het Spaanse seizoen is ten einde en de zomer staat voor de deur. Kortom, de seinen staan op groen!"


 
Voor meer informatie:
Gert-Jan van den Heuvel
VerDi Import
Tel: +31 180 69 64 61
gertjan@verdiimport.nl
www.verdiimport.nl

Publicatiedatum: 6-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: