Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Corné Verboom

Funghi Funghi BVBA 'open for business'

Het nieuwe Funghi Funghi BVBA is 'open for business'. De specialist in handgeplukte verse paddenstoelen, bijzondere gecultiveerde soorten paddenstoelen en afgeleide producten, heeft grote ambities. "Om te beginnen beschikken we over een sterk internationaal netwerk aan de inkoopzijde" vertelt Corné Verboom. "We hebben dagelijks contact met onze leveranciers in de verschillende bosrijke gebieden in Europa. Maar ook in de (mergel)grotten waar gepassioneerde kwekers exclusief voor ons produceren. We beschikken over een team van mensen die deze nichemarkt tot in de haarvaten kent. Die er kort opzitten. Het is en blijft immers handel. Daarnaast hebben we gekozen voor een logistieke AGF-hotspot van 3.500 m2 in Meer voor onze logistieke- en productiefaciliteiten."

Maar er komt meer uit Meer. Corné: "Onze ambitie op lange termijn is om, zonder enige vorm van arrogantie, 'autoriteit' te willen zijn op het gebied van wilde en speciaal gecultiveerde paddenstoelen. We willen een adviserende en informerende rol vervullen richting de eindgebruikers van onze producten; chefs, consumenten, levensgenieters. Om de gastronomische mogelijkheden van paddenstoelen breder onder de aandacht te brengen. En om van onderscheidende betekenis te zijn voor onze klanten; internationale handelaren en bedrijven in de food- en agro-industrie in de meest brede zin."

Funghi Funghi gaat dan ook nadrukkelijk Marketing en Communicatie inzetten. Maar ook gastronomische kennis om deze doelstelling te realiseren. "Bij Funghi Funghi gaat het over 'smaak en genieten', eerder dan louter de zakelijke kant. En met het slogan
'Fungi are fun! Fun to cook. Fun to taste', zeggen we eigenlijk alles", aldus Corné Verboom. Een andere nadrukkelijke ambitie van de mensen van Funghi Funghi is duurzaamheid. "Daadwerkelijk verantwoordelijkheid nemen voor de processen aan de bron. De bossen van Oost-Europa, de Balkan, de Baltische staten en Mediterrane gebieden. Door de plukkers te ondersteunen en informeren tijdens hun werk. Omdat paddenstoelen plukken op de juiste en verantwoorde wijze cruciaal is. Om het bestaan van de vitale en kwetsbare ecosystemen te beschermen. Een essentiële voorwaarde om van deze kleine wondertjes te genieten. Nu en in de toekomst."

Funghi Funghi gaat in augustus officieel van start. Inmiddels is het bedrijf qua personele bezetting en operationele faciliteiten 'Open for Business'.

Voor meer informatie:
Funghi Funghi BVBA
Brusselstraat 41
2321 Meer (Belgium)
Tel: 00 32 3303 7380   
Fax: 00 32 3303 7381
info@funghifunghi.com
www.funghifunghi.com

Publicatiedatum: 5-7-2017

  

Reacties:


Goed verhaal ,alleen jammer dat....
Ries Genderen, Nederhemert - 9-7-2017 23:23:57


Mooi artikel.

Heel veel succes!
Funghi, Europa - 5-7-2017 12:28:13


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: