Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Grote overname in avocadosector Australie

Costa Group neemt Lankester Avocado over

De Australische Costa Group kondigde de overname van Lankester Avocado aan. Daarmee heeft het bedrijf haar oog laten vallen op de grootste leverancier van avocado's van Australië. De overname is een volgende stap in de uitvoering van Costa's strategie om het avocadosegment te integreren, aldus Harry Debney, CEO Costa Group in Bussines News Asia. "Ons seizoen duurt nu van februari tot augustus, wat ons dichter bij een 52 weken aanvoer brengt. Ons doel is om de nummer een teler, verpakker en verkoper van avocado's te worden."

Lankester Avocado's heeft drie teeltbedrijven in de regio Atherton, in het hoge noorden van Queensland. Daarnaast verpakt en vermarkt het bedrijf ook avocado's voor derden. Het totaal areaal staat op 130 hectare. in het komende jaar wordt nog eens 60 hectare aangeplant. In combinatie met de 370 hectare van de Costa Group komt het totaal areaal uit rond de 500 hectare.

Op papier is de aankoop gedaan door Macquarie Agricultural Funds Management (MAFM). De teeltbedrijven worden voor de komende 20 jaar geleased aan de Costa Group. De familie Lankester, verkopende partij, zal betrokken blijven bij de teelt op de drie locaties. Hoeveel MAFM neerlegt voor het bedrijf is niet bekend gemaakt

Bron: Bussines News Asia


Publicatiedatum: 5-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: