Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Phuong Tran:

“Chinese en Europese consument willen zelfde kwaliteit avocado”

Tholen – "De beste avocado's van Vietnam komen uit de provincie Dak Lak in het Centrale Hoogland," betoogt Phuong Tran van Min Na. In deze provincie staan zo'n 6 miljoen avocadobomen. Naar verwachting wordt er dit jaar 400.000 ton geoogst in de provincie Dak Lak. "Ongeveer 50.000 kleine telers zijn betrokken bij de avocadoteelt," vervolgt Phuong. "Het areaal neemt elk jaar toe."



In het Zuidoost-Aziatische land worden de avocado's in drie categorieën verdeeld, afhankelijk van de olie inhoud. Phuong: "Bo Sap heft het hoogste oliegehalte en een diep gele kleur. Bo Mo heeft iets minder olie gehalte en een gele kleur. Bo Nuoc heeft het laagste oliegehalte en een witgele kleur." Het seizoen duurt van april tot augustus. Op dit moment liggen de prijzen rond de 3 dollar per kilo, iets hoger dan afgelopen jaar.





Landen in de regio zijn de belangrijkste afzetgebieden voor de avocado's. "China en Korea zijn onze voornaamste markten en die markten worden steeds belangrijker. Europa is de tweede afzetmarkt voor ons. We exporteren naar Europa per vliegtuig." Volgens Phuong vragen Chinese en Europese consumenten om een vergelijkbare kwaliteit. Verschil is wel dat de MRL-regelgeving in Europa veel strikter is. "Onze klanten eisen ook meer van ons, bijvoorbeeld een GlobalGAP-certificering."



Het bedrijf Mi Na is gespecialiseerd in im- en export van verschillende producten. Naast avocado's bestaat het assortiment uit onder andere dragonfruit, limes, rode pepers en cashewnoten. Onder andere de limes worden geëxporteerd naar Europa, Japan en Korea.



Meer informatie:

Mi Na Import Export Company Limited
Phuong Tran
464 Nguyen Tat Thanh street
Ward 18, District 4, Ho Chi Minh City, VIETNAM
Email: phuong.tran@siii.vn  
Whats App: +84911390037
Skype : coffee016722
Phone number: +(84) 911 390 037
Whatsapp: 0084911390037
Tell: +84 - 8 3 9142 999
Fax: +84 - 8 3 9142 888
Web: www.minaexport.net