Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Flinke groei Plus eerste helft 2017

Plus kijkt terug op een succesvol eerste halfjaar. Voor het vierde jaar op rij groeit Plus harder dan de markt. De keten realiseerde over de eerste 26 weken van 2017 een consumentenomzet van ruim 1,2 miljard euro. Dit is een omzetgroei van 4,9% ten opzichte van 3,3% marktgroei (Nielsen). Het marktaandeel steeg van 6,24% (eerste 25 weken 2016) naar 6,33% over de eerste 25 weken van 2017.

Jan Brouwer, algemeen directeur van PLUS: "We hebben een succesvol halfjaar achter de rug met goede omzetresultaten", zegt hij. "Door de resultaten van onze nieuwe formule, de plannen op het gebied van logistiek en de groei op het gebied van e-commerce, kunnen we stellen dat we op koers liggen om onze ambitie waar te maken om de beste supermarkt van Nederland te worden."

Nieuw distributiecentrum
In februari kondigde Plus plannen voor een nieuw centraal, volledig gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel aan. Ter voorbereiding hierop is een adviesaanvraag bij de Ondernemingsraad ingediend en is er in goed overleg met de vakbonden een sociaal plan opgesteld voor de medewerkers in de bestaande distributiecentra. Naar verwachting start de bouw begin 2018, waarna het nieuwe distributiecentrum in 2020 volledig operationeel zal zijn.

Bron: Plus

Publicatiedatum: 5-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: