Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bier gebrouwen met sinaasappelen

Een groep Zuid Australische brouwers doet het net iets anders door bier te vermengen met unieke lokale smaken. De Riverland's Woolshed Brouwerij richt zich nu op het veroveren van het meest bekende gewas in de regio: citrus. 

De Big Orange is een van de meest recente ideeën van de Murtho brouwers en Adelaide Hills company Left Barrel Brewing, waarbij een bier en lokaal geteelde sinaasappelen samen worden gemengd. 

Brouwer Jackson Beavis zegt dat het idee ontstond vanwege de overvloed aan citrus die om hen heen wordt geteeld. "Het lukte me verse sinaasappelsap te gebruiken, wat diezelfde morgen vers was geperst zodat ik het meteen mee kon nemen naar de brouwerij", zei hij. 

"Dit seizoen hebben we toegang tot de sinaasappelen, omdat er zoveel aanbod is. We kwamen op het idee om samen iets te brouwen waarbij al onze talenten samengebracht worden en door enige lokale invloed." 

Het drankje deelt zijn naam met de eens iconische Big Orange attractie. Beavis vertelde dat het bier een soortgelijk symbool is van het monument en de industrie. Het biedt makkelijke toegang tot geïmporteerd fruit en sap concentraat. 

Bron: abc.net.auPublicatiedatum: 6-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: