Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Helien Verhagen, East4Fresh / Color2Food:

"Veel interesse in Ready-to-Drink kokosnoten"

Tholen - De afgelopen jaren is kokoswater steeds populairder geworden. Het is lekker, verfrissend en blijkt erg gezond te zijn. Eén probleem: als je echt vers kokoswater - en dus niet bewerkt uit een pakje - wilt drinken, is het een hels karwei om de noot open te kraken. Daar heeft East4Fresh / Color2Food nu wat voor bedacht en met behulp van een speciale snijtechniek is het nu mogelijk om de jonge kokosnoot met je vingers in plaats van een hakmes te openen. "Rietje ertussen en drinken maar", vertelt Helien Verhagen.



De jonge kokosnoten, die East4Fresh / Color2Food importeert, worden al in productieland Vietnam met een speciale techniek gesneden, zodat ze makkelijk te openen zijn. Het concept wekt de interesse van supermarktketens in binnen- en buitenland. "Zij zagen de jonge kokosnoten eerst vooral als een lastig product, maar nemen het op deze manier graag op in het assortiment. Jumbo is al ingestapt en we leveren de kokosnoten ook al aan Duitse supermarkten", vertelt Helien. "Daarbij is er met name interesse in het kokoswater. Bij Jumbo staan de kokosnoten dan ook tussen de gekoelde sappen in de schappen."



East4Fresh / Color2Food importeert de jonge kokosnoten jaarrond uit Vietnam. Ze ziet de populariteit van het kokoswater voorlopig nog wel toenemen. "De smaak van het kokoswater uit Vietnam is ook zoeter ten opzichte van het kokoswater uit Thailand. Bij de vegetariërs was het kokoswater altijd al erg populair vanwege de aanwezigheid van de vitamines en mineralen, maar nu we de kokosnoten 'ready-to-drink' kunnen aanbieden, zijn deze exoten voor een veel bredere doelgroep toegankelijk geworden", besluit Helien.

Voor meer informatie:
Helien Verhagen
East4Fresh / Color2Food
2676 LM Maasdijk
Tel: 0180-620201
info@east4fresh.nl
www.east4fresh.nl