Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
focus op mango's, granaatappelen, vijgen en verse kruiden

Arava zoekt uitbreiding buiten de paprika's

"In een fluctuerende sector is een nieuwe aanpak van vitaal belang," meent Omar Kamp van het Israëlische Arava Export Growers. "De hedendaagse consument eist kwaliteit, prijs, service en innovatie. Hoewel het onmogelijk is om op alle aspecten perfectie te bereiken, is het ons doel om deze zo dicht mogelijk te benaderen," vertelt Kamp. 

"Deze zomer willen wij de aandacht vestigen op het komende seizoen van onze mango's, granaatappelen, vijgen en verse kruiden. "Tientallen jaren lang was de paprikateelt onze belangrijkste activiteit en dit is nog altijd zo. Toch is het van belang dat we in deze tijd ook uitbreiden en in andere categorieën net zo succesvol proberen te zijn," vervolgt Kamp. 

Granaatappelen
"In Israël worden granaatappelen geteeld die zich onderscheiden qua smaak en kleur. Wij willen dit unieke product wereldwijd vermarkten. 


 
We hopen half augustus te eerste volumes van het ras Wonderful te vermarkten. Deze vroege oogst wordt gekenmerkt door kleinere kalibers met een intense rode kleur en zoete smaak. Iedereen is tegenwoordig bekend met de gezonde eigenschappen van deze vrucht. De smaak is echter ook belangrijk en onze granaatappelen smaken heerlijk in een bijvoorbeeld een smoothie of salade," vervolgt Kamp. 

De Wonderful granaatappelen worden verpakt in dozen van 5 kilo. We willen de markt veroveren met fruit van topkwaliteit en onze uitstekende dienstverlening. Daarnaast leveren we realtime informatie over keurmerken, controles en MRL-protocollen."

Mango's
De komende weken zal het mangoseizoen aanvangen met de pluk van de rassen Tommy, Shelly en Maya. In augustus volgen de rassen Omer, Keith en Kent. Ieder ras heeft zo zijn eigen kenmerken. Het één heeft een intense kleur en vezelloze textuur terwijl het ander vezelig en groter is. Het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeuren en promotiestrategieën. Het aanbieden van een breed assortiment biedt ons echter de mogelijkheid om aan alle verwachtingen van de klant te kunnen voldoen.
   


"We hebben niet eerder mango's vermarkt maar we zien het als een noodzaak om deze categorie in ons aanbod op te nemen. We hebben een strategie ontwikkeld om de afstand tussen teler en consument te verkorten. Vandaar dat het essentieel is om dit product op te nemen in onze andere lijnen zodat we steeds hetzelfde niveau van perfectie kunnen leveren," vertelt Ido Yaari, afdelingsdirecteur. Kruiden
"Tot slot geeft Arava Export Growers aan dat het blijft streven naar het bieden van de beste service aan zijn afnemers van verse kruiden door zijn assortiment uit te breiden met  specialiteiten zoals vijgen, de hand van boeddha, finger limes en eetbare bloemen. 

"Ons succes in de handel in luchtvrachtproducten zoals verse kruiden is te danken aan het feit dat we onze klanten accurate informatie verstrekken en eventuele problemen direct oplossen. We weten tegen welke moeilijkheden onze klanten aanlopen en daarom geven wij wekelijks prognoses en leven wij strikte MRL-protocollen na. We beschikken over alle relevante certificaten maar dat is tegenwoordig niet meer genoeg. Men moet moet meer te bieden hebben en hiertoe zijn wij graag bereid," aldus Kamp. Voor meer informatie: 
Omer Kamp
Arava
Tel: +972 3 9728127
Mob: +972 52 5334763
omer@arv.co.il
www.arv.co.il

Publicatiedatum: 5-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: