Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Borja Piedra, Huerta Tropical

"Beter om een Spaanse avocado te eten dan één die 40 dagen onderweg is"

De klimatologische omstandigheden ten zuiden van Malaga en Granada zijn zeer geschikt voor de teelt van exotische fruitsoorten zoals avocado, mango en cherimoya. "Ik kom van oorsprong niet uit Granada hoewel ik er al vele jaren woon. Relatief kort geleden ontdekte ik dat deze fruitsoorten ook hier aan de kust geteeld worden. Ik bedacht me dat er wel meer Spanjaarden zouden zijn die dit niet als ik niet wisten," vertelt Borja Piedra, directeur van Huerta Tropical. "Zo is het idee ontstaan om deze producten te promoten en de aandacht te vestigen op hun bijzondere kenmerken en gezonde eigenschappen en zo extra waarde aan deze fruitsoorten toe te voegen."



"Ik ga me niet mengen in de discussie welk land het beste fruit produceert maar ik ben wel van mening dat het beter is om een in Spanje geteelde avocado te eten dan één die 40 dagen onderweg is geweest en van de ene naar de andere koelcel is vervoerd voordat hij bij de consument op zijn bord ligt," licht Piedra toe. Piedra's project is gebaseerd op samenwerking met kleinschalige teeltbedrijven, zodat de consument weet waar het fruit vandaan komt en het product volledig traceerbaar is. "Dit is slechts één van de diensten die wij onze klanten te bieden hebben," voegt hij er aan toe.

Het bedrijf werd opgericht met de doelstelling om exotisch fruit bij de consumenten aan huis te leveren. "Gezien de vele verzoeken die wij de laatste jaren hebben ontvangen, overwegen we om de producten ook buiten Spanje te gaan leveren," legt Piedra uit. Hij vertelt dat het veelal voordeliger is om een pallet naar een bestemming ergens in Europa te sturen dan een krat fruit in Spanje te laten bezorgen.
 

Voor meer informatie:
Borja Piedra García
Huerta Tropical
Tel.: +34 646 25 15 15 
Publicatiedatum: