Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Paulien Becker, Yex:

"Granaatappelen nog wel onbekend, maar niet onbemind"

Tholen - Traditiegetrouw ligt de verkoop van exoten tijdens de zomervakantie op een iets lager pitje vanwege het grote aanbod meloenen,  steen- en zachtfruit. Toch vertoont de afzet van granaatappels over de hele linie een stijgende lijn. "Steeds meer consumenten ontdekken de pitten uit deze rode vrucht", vertelt product manager Paulien Becker van Yex. "Maar het is wel een product dat uitleg nodig heeft. Veel consumenten hebben nog geen idee hoe ze hem moeten snijden en welke toepassingen de granaatappelen hebben."Yex importeert de granaatappels uit alle windstreken, namelijk uit Peru, IsraŽl, ArgentiniŽ, Turkije, Spanje, Chili, Zuid-Afrika, India en de Verenigde Staten. "Momenteel zitten we in het Peruaanse seizoen en hier en daar zijn er nog wat Zuid-Afrikaanse granaatappels op de markt. Wij hebben zelf nog een week of twee Peruaanse granaatappels beschikbaar en daarna verwacht ik een gaatje in week 29 en 30 tot we van start gaan met het IsraŽlische product", vertelt Paulien.

"In mei en juni hebben we een behoorlijke vraag gehad, maar de laatste weken loopt de markt behoorlijk vol. De prijzen staan momenteel wat onder druk met een niveau tussen de 6,50 en 7 euro, maar ik verwacht dat die bij de start van het IsraŽlische seizoen zomaar eens dubbel zo hoog kunnen zijn. Al is het altijd even spannend hoe snel Turkije en Spanje het IsraŽlische seizoen opvolgen", weet de product manager.Yex verkoopt de granaatappels zowel als los product, als de pitten. "En met name die pitten zijn erg geliefd. Het zijn net als avocado's en dadels echte superfoods. Daarbij zijn de toepassingen divers. Granaatappels kunnen puur gegeten worden en gebruikt worden voor sappen. Ook zijn ze heerlijk in een (fruit)salade, een romig dessert of op ijs. Met ons eigen merk Discovered geven we daar de nodige uitleg over."

De piek in de verkoop van de granaatappelen ligt rond de feestdagen als Kerst en Pasen. "Wij verkopen de meeste granaatappelen in Noordwest-Europa. Verder zie je grote verschillen in de afnemende landen en klanten. Zo moet in het ene land schil goed zijn, maar selecteert het andere land weer puur op smaak. De variŽteit Wonderful is nog altijd het meest populair. Die is goed van smaak en is qua houdbaarheid nog niet te evenaren", besluit Paulien.Voor meer informatie:
Paulien Becker
Yex
Tel: 0174 214 544
p.becker@yex.nl
www.yex.nl

Publicatiedatum: 5-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: