Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Greenyard koopt eigen aandelen

Tholen – Greenyard heeft wederom eigen aandelen gekocht. Tussen 26 en 30 juni werden in totaal 53.254 eigen aandelen ingekocht. In maart startte het Belgische bedrijf met een opkoopprogramma voor eigen aandelen. Het bedrijf zal maximaal 1,75 miljoen aandelen opkopen, wat overeenkomt met 4% van de uitstaande aandelen. Dat doel is bijna bereikt, sinds de laatste aankopen is rond de 3,7% teruggekocht.

In het persbericht over het opkoopprogramma werden drie mogelijke doelen genoemd. "Het bedrijf kondigt nu een inkoopprogramma eigen aandelen aan hetgeen aangewend kan worden om de potentiële verwatering van deze converteerbare obligatie te compenseren, een positie van eigen aandelen te creëren ter financiering van potentiële, toekomstige overnames en/of potentiële, toekomstige lange termijn optieplannen," aldus het persbericht van 14 maart.

"De drie zaken, die hierin zijn vermeld, gelden als de voornaamste redenen tot aandeleninkoop," legt Kris Kippers uit. "De converteerbare obligatie, die dateert van de herfinanciering van 500 miljoen euro in december 2016 die in totaal een besparing van meer dan 15 miljoen euro per jaar oplevert, zorgt potentieel voor een verwatering van 16% voor de aandeelhouders. Indien Greenyard zou beslissen om zijn ingekochte aandelen te vernietigen, dan zou dit een kwart van deze potentiële verwatering kunnen compenseren."

Het terugkopen van de eigen aandelen heeft een licht negatief effect op de 'free float'. "Als we de laatste twee jaren bekijken zien we duidelijk een sterke verhoging van de free float door het wegvallen van Green Valley (7,1%), Gimv (4,9%) en het wegvallen van de vennootschap 2D NV hetgeen de free float met 1,1% verhoogde. Hierdoor is onze free float momenteel ongeveer 38% ten opzichte van  zo'n 27% op het moment van de fusie."

Meer informatie:
Greenyard NV
Kris Kippers
Strijbroek 10
2860 Sint-Katelijne-Waver / Belgie
T +32 15 32 42 49
M +32 495 28 36 02
Kris.Kippers@greenyard.group  
www.greenyard.group

Publicatiedatum: 4-7-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: