Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi investeert wereldwijd €5 miljard in winkels

Retailers positief over EU-besluit over Poolse belastingen

Retailers positief over EU-besluit over Poolse belastingen
EuroCommerce, de belangenvereniging voor de retailsector in de EU, is positief over het besluit van de Europese Commissie met betrekking tot een nieuwe Poolse belasting. Volgens de Europese Commissie is de Poolse belasting voor retailsector in strijd met de regelgeving van de EU. Onder de belastingwet moeten retailbedrijven in Polen een maandelijkse belasting over hun omzet afdragen, waardoor kleinere bedrijven met een lagere omzet meer voordeel krijgen tegenover hun concurrentie. (esmmagazine.com)

Aldi investeert wereldwijd €5 miljard in winkels

Aldi Nord is van plan om meer dan €5 miljard te investeren in het moderniseren van zijn wereldwijde winkelnetwerk. Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag zou dit de grootste investering van Aldi ooit zijn. Bij de investering zou volgens Bild am Sonntag uitsluitend gebruik worden gemaakt van eigen kapitaal, in plaats van dat er leningen moeten worden afgesloten. Het zusterbedrijf Aldi Süd heeft vorige maand bekend gemaakt $3,4 miljard (€3,0 miljard) te investeren in uitbreidingen, zodat met 2022 het aantal Amerikaanse winkels tot 2.500 komt. (Reuters)

Foodstuffs lanceert nieuw winkelformat in Auckland
De North Island-afdeling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Foodstuffs introduceert in augustus in Auckland een nieuw winkelconcept onder de naam Fresh Collective. De Fresh Collective-winkels leggen meer de nadruk op versproducten en food-to-go-producten. (igd.com)

JD.Com investeert indirect in groentenwinkelketen Qiandama
Het Chinese investeringsfonds Qicheng Venture Capital, dat wordt ondersteund door de e-commerce-gigant JD.com, gaat investeren in de winkelketen Qiandama. JD.com breidt net als een aantal andere Chinese online retailers uit in de offline retailsector. JD.com kan hierbij gebruik maken van zijn middelen met betrekking tot logistiek, financiële ondersteuning en de leveringsketen voor versproducten om Qiandama qua schaal naar een hoger plan te tillen en om een naadloze verbinding tussen offline en online te creëren. (chinamoneynetwork.com)

Retailomzet van Letland neemt verder toe
De Letse retailomzet steeg in mei in het snelste tempo sinds zes maanden. Dit blijkt uit cijfers van het Letse centraal bureau voor de statistieken. De retailomzet steeg in mei jaar op jaar met 3,8%, wat sneller was dan de toename van 2,9% in april. De Letse retailomzet neemt sinds juni 2011 voortdurend toe. De laatsts stijging in omzet van mei was de scherpste stijging sinds november 2016. In die maand nam de omzet toe met 5,1%. (RTTNews)

"Sluiting van 7-Eleven in Indonesië geen reden tot zorgen"

Het feit dat de buurtwinkelketen 7-Eleven in Indonesië zijn netwerk heeft opgedoekt, is volgens analisten van Fitch Ratings geen teken dat de supermarktsector in een crisis zou verkeren. Volgens Fitch Ratings is het eerder een gevolg van omstandigheden die alleen voor 7-Eleven gelden. Het bureau denkt dat de sluitingen die zijn uitgevoerd door franchisehouder PT Modern Internasional Tbk (Modern Internasional) het risico laat zien van veranderende regelgeving en het belang van een sterk bedrijfsmodel voor het kredietprofiel van een retailer. (Reuters)

VK: Aldi houdt zich het best aan gedragscode
Van alle Britse ketens beantwoordt Aldi het meest aan de Groceries Supply Code of Practice (GSCoP). Van de vier grootste ketens is dit Sainsbury's.  Volgens Tony Baines van Aldi is het bedrijf ontzettend trots op de beoordeling met betrekking tot de gedragscode. Volgens Christine Tacon van de Groceries Code Adjudicator geven leveranciers aan dat ook Tesco en Morrisons zich steeds beter aan de gedragscode houden.
Klik hier om meer te lezen op fginsight.com.

Portugese consumenten kopen minder in hypermarkten

De Portugese supermarktsector zag in maart 2017 een afname van 4,5% in volume en van 0,5% in waarde. Portugese consumenten blijken minder vaak boodschappen te doen in hypermarkten. De Portugese brancheorganisatie Centromarca maakte bekend dat de afname in omzet bij hypermarkten met name goed te zien is in de categorie van voedingsmiddelen (-6%). Versproducten worden binnen deze categorie het meest gekocht, gevolgd door zuivelproducten. het segment voor kant-en-klaarmaaltijden was de enige categorie waarin ten opzichte van 2016 sprake was van groei (+3,4%). (esmmagazine.com)

Aldi moderniseert winkels in Ierland

Aldi gaat €60 miljoen investeren in het moderniseren van vestigingen in Ierland. Aldi heeft in Ierland een netwerk van 129 winkels. De modernisering valt onder het Project Fresh-plan van Aldi. Dit plan houdt onder andere in dat het vers-assortiment in Ierland wordt verbeterd. Ook worden de koelvakken in Ierse vestigingen met soms zoveel als 40% uitgebreid. (esmmagazine.com)

VK: Nisa heeft afname in jaaromzet

De Britse groothandelaar Nisa had in het afgelopen jaar een omzetafname van 2,6% tot £1,25 miljard (€1,42 miljard). De afname kwam door prijsdeflaties, waardoor de vergelijkende winkelomzet daalde met 1,5%. Ook viel de omzet weg van het voormalige Nisa-lid My Local, dat in juni 2016 over de kop ging. (igd.com)

India: Safal opent winkels voor groenten en fruit bij pompstations
Consumenten in de stad Bhubaneswa kunnen nu aan verse groente en fruit komen bij pompstations. Mother Dairy Fruit and Vegetables Limited-Safal, dat een initiatief is van de National Dairy Development Board (NDDB), gaat bij drie verschillende stations fruitwinkels openen. (indiatimes.com)


Publicatiedatum: 6-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: