Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe aardappel met weinig koolhydraten is hype in Nieuw-Zeeland

Een aardappel met een laag koolhydratengehalte is slechts drie weken op de markt in Nieuw-Zeeland en is nu al een groot succes. T&G Global zegt dat ze een nieuw ras hebben ontwikkeld: de Lotat. Andrew Keaney, algemeen directeur: "Het is in Nederland geteeld door twee bestaande aardappelrassen te kruisen. Deze twee rassen zijn gekruist omdat ze beide veel opbrengen, er goed uitzien en een goede smaak hebben. Een voordelige en toevallige bijkomstigheid was dat ze 40% minder koolhydraten bevatten. De twee soorten die gekruist werden, zijn de Agria en Rua aardappelen."T&G Global merkte op dat steeds meer mensen producten met veel koolhydraten vermijden, onder andere aardappelen. Keaney: "Mensen zeggen dat ze zijn gestopt met het eten van aardappelen, omdat ze vol koolhydraten zitten. Daardoor voelen ze zich vol en moe. Degenen die de Lotato hebben geprobeerd, zeiden dat ze zich niet vol voldoen en dat ze meer energie hadden. De lotato is makkelijker verteerbaar."

Lotatoes™ zijn alleen verkrijgbaar in Nieuw-Zeeland, maar T&G Global heeft een aantal aanvragen gekregen uit het VK, Europa en Uruguay. Keaney zegt dat vooral telers de pootaardappelen willen kopen, zodat ze zelf Lotatoes kunnen telen. Het bedrijf kan tot eind augustus de Lotato leveren, wat ongeveer 450 ton is. Op dit moment zijn ze bezig met het planten van de volgende oogst, wat naar verwachting in oktober geoogst zal worden. T&G Global heeft een exclusieve overeenkomst met de supermarktketen Countdown. 

Keaney: "We waren bang dat we te veel hadden geteeld. Nu hebben we moeite met het bijhouden van de vraag. Het is een hype geworden. Ik denk dat de naam Lotato de nieuwsgierigheid van mensen heeft gewekt. Het is een smaakvolle aardappel die voor veel doeleinden gebruikt kan worden."

Voor meer informatie:
Andrew Keaney
T & G Global
Telefoon +64 9 573 8700

Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: