Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
VS: Agro-terrorismewet van kracht

President Donald Trump heeft de door David Young (Congreslid van de staat Iowa) voorgestelde wet 'Securing our Agriculture and Food Act' (H.R.1238) getekend. Deze wet regelt een hogere bescherming van de Amerikaanse landbouw, voedsel en veterinaire systemen tegen terrorisme en andere hoge risico's door het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (Homeland Security).

De wet werd voor het eerst geïntroduceerd in 2016 en opnieuw in januari van dit jaar. Het is een reactie op de grootste vogelgriepuitbraak in de geschiedenis van de staat Iowa in 2015. Toen gingen miljoenen legkippen, kalkoenen en hobbykippen verloren aan de vogelgriep. De reactie op die noodsituatie toonde toen grote gebreken aan in de voorbereiding en de communicatie van de de federale overheid met belanghebbenden met betrekking tot grootschalige uitbraken van dierziekten. Door de ramp rees ook de bezorgdheid onder telers, producenten en agrarische experts of de VS wel adequaat op agrarisch-terroristische dreigingen en aanvallen zou kunnen reageren.

Congreslid David Young: "Ik wil de president en mijn collega's aan beide kanten bedanken dat ze de ernst van dit probleem hebben ingezien om ervoor te zorgen dat we een veilige en ruime voedselvoorziening hebben voor onze families. Agro-terrorisme is een echte dreiging en deze wetgeving neemt de noodzakelijke en kritieke stappen om Amerika te beschermen tegen ernstige bedreigingen voor ons voedsel in Iowa en de VS."

Dan Donovan, voorzitter van de U.S. House Homeland Security subcommissie Voorbereiding op Noodsituaties, Respons en Communicatie: "De verhoogde wereldwijde terreurdreiging herinnert ons aan de risico's voor ons eigen land. De wetgeving die president Trump vandaag heeft bekrachtigd, zal ons beter beschermen tegen degenen die onze middelen willen aanvallen, inclusief onze voedselvoorziening. Bedreigingen van de Amerikaanse landbouw- en veeteeltsectoren zouden ons voedselsysteem ernstig kunnen schaden, wat miljoenen Amerikanen en onze economie zou affecteren. Ik ben blij dat ik samen met mijn Republikeinse en Democratische collega's heb kunnen werken aan  wetgeving die onze paraatheid en noodmaatregelen met betrekking tot agro-terrorisme zal verbeteren."


Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: