Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Productie Braziliaanse Prata bananen neemt 30% toe

"Dit jaar is de productie met 30% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode 2016. Dit is te danken aan nieuwe plantages, betere klimatologische omstandigheden en verbeterde teelttechnieken," vertelt Inavete Perreira van Abonorte Brazil. "Braziliaanse telers hebben de kans de bananenmarkt te veranderen. Aangezien de Prata banaan een zeer specifieke smaak heeft zal de voorkeur van consumenten op de internationale markt mogelijk verschuiven van Cavendish naar Prata."



Ivanete legt uit dat een aantal regio's in Brazilië in 2015 kampte met klimaatproblemen waardoor de productie van Prata bananen terugliep. "Dit leidde tot een lagere aanvoer naar de binnenlandse markt die interessanter werd voor telers omdat ze hier hoge prijzen voor hun bananen kregen. De binnenlandse markt is erg belangrijk voor telers maar de sector blijft uiteraard volledig afhankelijk van de vraag."

Abanorte neemt al sinds 2008 deel aan de vakbeurs Fruit Logistica met als voornaamste doel de fruitexport vanuit de regio Jaíba te verhogen. Telers exporteren hun Prata bananen naar markten zoals de Verenigde Arabische Emiraten, België, het Verenigd Koninkrijk en Portugal. De export vindt veelal plaats door samenwerkingsverbanden met grote retailers."


Voor meer informatie:
Ivanete Pereira dos Santos

AbanorteBrazil
T: +55 38 9988-2720 / +55 38 3821-2936
E:ivanete@abanorte.com.br
www.abanorte.com.br
www.regiaodojaiba.com.br

Publicatiedatum: