Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe flexibele verpakking voor papaja's in Dubai

Deccan Field Agro Industries uit Bangalore, een bekende papajaproducent in Zuid-India, was op zoek naar de perfecte manier om zijn producten te exporteren en de markt uit te breiden. Ze vonden een partner in Uflex, een Indiaas multinationaal bedrijf dat flexibele verpakkingsoplossingen biedt, die gebruikt worden voor voedsel, specerijen, vlees etc. Uflex heeft een brede waaier aan partners en certificaten en beschikt tevens over topmoderne verpakkings- en folieproductiefaciliteiten op locaties wereldwijd.

Uflex biedt ook technologische innovaties zoals AMAP (Active Modified Atmosphere Packaging), wat gebruik maakt van de snelle respiratiemeter van Perfotec om de respiratiesnelheid van versproducten te meten. De volgende stap in het proces is dat Uflex Perfotecs lasersysteem gebruikt. Uflex maakt dan microperforaties op basis van de respiratiesnelheid, het gewicht en de te behalen zuurstofniveaus om de perfecte gemodificeerde atmosfeer te bereiken in de gepatenteerde sluitzakken.


Papaja's verpakt in sluitzakken van Flexfresh

De sluitzak van Flexfresh™ van Uflex Ltd is de enige biologisch afbreekbare oplossing die het evenwicht van zuurstof en kooldioxide in de zak behoudt. Bovendien houdt het het product droog zonder gewicht te verliezen. Deccan Field en Uflex testten de respiratiesnelheid van papaja's met behulp van de respiratiemeter en ontwierpen de sluitzakoplossing om de houdbaarheid van versproducten met vier tot vijf weken te verlengen. De Flexfresh™ sluitzakken worden in de doos geplaatst vóórdat de papaja's erin worden gelegd. De papaja's worden volgens exporteisen behandeld en individueel bedekt met schuimnetjes om schade aan de vruchten tijdens het transport te vermijden. 


Papaja bij aankomst in Dubai

Deccan Field en Uflex zijn pioniers in hun sectoren. Door gekoelde 40 foot containers naar Dubai te sturen via de Mangalore zeehaven, braken de bedrijven meerdere records: de eerste container Indiase papaja's die werd verzonden, de eerste container vers fruit die vertrok vanuit Mangalore en de eerste container die in Dubai aankwam met alleen papaja's.

De containers gingen tijdens de Ramadan naar Dubai. De gehele container was binnen een paar dagen weer leeg. Supermarkten en groothandelaren waren erg blij met de kwaliteit van de papaja's. Vanwege de hoge vraag naar het fruit vroeg de importpartner van Deccan Field, Southern Star LLC, ook om extra zendingen.Beide bedrijven zijn erg tevreden met elkaars prestaties tijdens hun eerste gezamenlijke project. Deccan Field is blij met de AMAP-oplossing van Uflex, die de versheid verzorgt van allerlei versproducten in India en daarbuiten. Siva Shankaran, vicevoorzitter van Flexfresh: "Klanten begonnen met het verpakken in Flexfresh toen het aanbod hoog was, om de producten langere tijd te kunnen bewaren. Ze worden er alleen uitgehaald als het aanbod laag is, waardoor de beschikbaarheid verlengd kan worden en de verliezen gereduceerd."

Voorzitter en directeur C.P. Yogeeshwara van Deccan Field drukte ook zijn tevredenheid over het succesvolle project met Uflex uit: "De samenwerking was een succes vanwege Uflex's professionele aanpak en steun in het leveren van de meest geoptimaliseerde verpakkingsoplossing voor onze versproducten." Yogeeshwara voegt toe: "We zijn nu van plan andere groenten en fruit te exporteren, zoals Bengaluru babybananen, groene chilipepers, zoete aardappelen, currybladeren, Franse bonen, kleine uien etc. We willen gebruikmaken van de sluitzakken van Flexfresh tijdens overzees transport naar verschillende bestemmingen, vooral naar gebieden met grote Indiase populaties in het Midden-Oosten en Europa."Voorzitter en directeur van Uflex LTD Ashok Chaturvedi: "We kunnen geoptimaliseerde verpakkingsoplossingen bieden aan AGF-exporteurs die leveren aan Indiërs over de hele wereld. Ons bedrijf blijft de weg vrijmaken voor het beperken van de voedselverspilling, waar momenteel in de hele wereld dringende behoefte aan is."

Voor meer informatie:
Rohit Sharma
Uflex Limited (India)
Phone: +91-120-4012345 (Extension: 339)
Fax: +91-120-2556040 | +91-120-4012363
Mob: +91-9910300187
E-mail: rohit.sharma@uflexltd.com
Website: www.uflexltd.com

Publicatiedatum: 4-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: