Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vroege Chileense avocado's moeten gebrek aan middelgrote avocado's reguleren

Avocado is essentieel voor de horeca

De wereldwijde vraag naar avocado's neemt toe en dat zien we terug in de prijzen, die al maanden stijgen. "Momenteel is er veel vraag en het aanbod Peruaanse middelgrote avocado's (18, 20 en 22) is aanzienlijk lager dan vorig jaar. Het fruit van deze grootte wordt steeds vaker naar Azië verzonden: een markt die alsmaar interessanter wordt voor Peruaanse exporteurs", aldus Sigfrido Molina, manager van Sigfrido SLU. Peru stuurt ook grote hoeveelheden avocado's naar de Verenigde Staten, dus het aanbod in Europa is beperkter. "Het is de enige plek vanwaar we momenteel kunnen importeren aangezien de Mexicaanse avocado erg duur is."

Volgens Sigfrido zal de komst van Chileense avocado's - die dit jaar anderhalve maand eerder komen - het aanbod reguleren. "De avocado uit Chili komt dit jaar veel eerder op de markt en zal een grote speler zijn in Europa. Hij zal het aanbod helpen reguleren."

Het Spaanse avocadoseizoen begint eind september met de rassen met een groene schil, zoals de Bacon, die later ruimte zal maken voor de ster van de avocado's, de Hass.

Avocado is al een essentieel product voor de horeca  
De hoogste vraag naar avocado in Spanje komt uit de kustgebieden aangezien daar de meeste horeca zit, hoewel Madrid ook veel avocado's vraagt.Volgens Sigfrido is de consumptietoename in de horeca echt merkbaar. "De avocado is van exotisch product tot basisproduct geworden, een product dat fundamenteel is op boodschappenlijstjes. In steeds meer gerechten wordt avocado gebruikt en dat merken we."

De producent en exporteur benadrukte ook de groei in de vraag naar 'ready-to-eat'-avocado's. "Consumenten willen niet langer wachten tot het fruit rijp om te eten is. Ze vragen ons steeds meer om een product met de garantie dat ze die op het moment van aankoop kunnen consumeren."

Nieuwe faciliteiten om meer producten te leveren
Vorige week tekende Sigfrido Molina de huurovereenkomst voor de grond waar ze hun nieuwe faciliteiten zullen vestigen in het Costa del Sol Axarquía Tecnoalimentario Park. "Volgende week zullen we de eerste steen van de 2.800 vierkante meter grote faciliteit leggen. Er zal worden gewerkt met Maf Roda-meters, waarmee we aan alle eisen voor subtropische producten kunnen voldoen, zoals de avocado en mango om zo te blijven groeien", aldus Molina.

Het bedrijf registreerde vorig jaar al een omzetstijging van 35% en verwacht dit jaar met ongeveer 20% te groeien. Onlangs verwierf het een nieuw teeltbedrijf van 10 hectare om avocado's te produceren.

Voor meer informatie:
Sigfrido Molina
Sigfrido, S.L.U.
T: +34 951 919 944
M: +34 653753694
sigfrido@sigfridofruit.com
www.sigfridofruit.com

Publicatiedatum: 4-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: