Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spunta aardappel het populairst in ItaliŽ en daarbuiten

Het Italiaanse familiebedrijf Agrilorusso bezit een groenten- en aardappelareaal van zo'n 60 hectare in de regio Trani en houdt zich bezig met zowel de rechtstreekse als indirecte verkoop. 

Het bedrijf teelt de aardappelrassen Arizona, Spunta, Bellina, Annabelle, Elodie en Agria op een areaal van 20 hectare. "Het seizoen loopt van mei tot juli en de aardappelen worden zowel op de binnenlandse als buitenlandse markt afgezet, met name in BelgiŽ en Nederland. Ondanks dat het een wat ouder ras is, blijft de Spunta aardappel het populairst en ook de vraag naar Bellina is groot," legt directeur Angelo Lorusso uit. "De prijzen en consumptie daalden ten opzichte van vorig seizoen omdat de oogst vertraging opliep door het weer wat tot overlappende seizoenen leidde." De huidige verkoopprijs bedraagt Ä0,30 en de aardappelen worden in kratten van 12 kilo verkocht. Selderij
Van alle groenten die het bedrijf teelt (bieten, witlof, andijvie en peterselie) wordt momenteel de selderij geoogst. "Voor de meeste groenten loopt het seizoen tot juli of september. Er wordt een eerste teeltronde op 15 hectare uitgevoerd, waarna de gewassen roteren. Dit jaar waren wij ťťn van de eerste bedrijven die dit nieuwe ras zijn gaan telen, waardoor er geen pauzes waren en koude opslag niet noodzakelijk was."
Een deel van de producten wordt in ItaliŽ vermarkt maar het grootste volume is bestemd voor de export. "We zijn de officiŽle leveranciers van Carrefour in Frankrijk en BelgiŽ. Er gaan ook kleine volumes naar Duitsland, Nederland en ScandinaviŽ.""De prijzen variŽren tussen de Ä0,50 en Ä0,60 en dat is prima."

Overige groenten
Tussen september en april produceert Agrilorusso andijvie voor de verwerkende industrie en de Belgische markt. "De groenten deden het goed dit jaar en gezien de goede prijzen ziet het er naar uit dat we het seizoen met een tevreden gevoel af kunnen sluiten. Dit geldt voor andijvie maar ook voor onze savooiekool, bloemkool, peterselie, radicchio en groenlof. De sneeuwval aan het begin van het jaar heeft alleen wat vriesbrand veroorzaakt. We hebben geluk gehad en vanwege de tekorten in andere regio's hebben we hogere prijzen gekregen.""Het seizoen van selderij, peterselie, bieten, witlof, bloemkool, kool, groenlof en slaplanten start in de maand juli. Tot dusver heeft de droogte nog geen problemen opgeleverd. Bovendien kunnen we water uit onze eigen putten halen. In de toekomst willen we ook diepvries, gesneden en kant-en-klare producten op de markt brengen en we werken momenteel ook aan een nieuwe opslagfaciliteit."Contact:
Agrilorusso di Lorusso Angelo

Via Rodio Apollonio, 53
76123 Andria (BT) - Italia
Email: info@agrilorusso.com

Publicatiedatum: 4-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: