Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Avocadomarkt beleeft ongewoon jaar in ItaliŽ

Het was een bijzonder jaar voor avocado's in ItaliŽ omdat in de maanden waarin de aanvoer doorgaans hoog is vanwege de overlappende seizoenen van Spanje, Zuid-Afrika en IsraŽl het aanbod toch ontoereikend was voor de vraag. 

Claudio Gorini, salesmanager van AL.MA., een groot import- en exportbedrijf van exotisch en seizoensfruit op de groothandelsmarkt in Milaan, legt uit dat deze situatie waarschijnlijk nog wel even zo zal blijven. 

"De aanvoer uit Zuid-Afrika is twee tot drie weken geleden beŽindigd, een maand vroeger dan gebruikelijk. De volumes uit Peru zijn niet toereikend om aan de vraag van de Europese markt te kunnen beantwoorden waardoor de prijzen de lucht in zijn geschoten. Dat betekent dat een Hass avocado momenteel minder kost dan een groene avocado!"


Hass avocado's

Als gevolg van dit prijsverschil zijn supermarkten meer Hass in gaan kopen. "We hopen dat dit consumenten de gelegenheid zal bieden om kennis te maken met dit ras, dat een zeer verfijnde smaak heeft."

De situatie zal nog wel twee maanden aanhouden omdat de aanvoer uit IsraŽl pas in september op gang komt. 


Fuerte avocado's

De laatste jaren verloopt de avocado afzet in ItaliŽ goed mede dankzij het grote aantal immigranten dat dit fruits consumeert. Het is de populairste exoot, gevolgd door mango en papaja."Contact:
AL.MA. s.r.l.

Via Lombroso, 54
20137 Milano
Tel.: (+39) 02 5510622
Fax: (+39) 02 55195646
Email: almafrutta@tin.it
Web: www.almafrutta.it

Publicatiedatum: 5-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: