Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
NZ: Eerste commerciŽle oogst over twee jaar

1 miljoen dozen Dazzle appelen in 2028

Tholen - Steve Potbury van het Nieuw-Zeelandse Fruitcraft ziet de toekomst voor het nieuwe appelras Dazzle positief in. "De eigenschappen van deze appel zijn zeer aantrekkelijk voor veel consumenten, met name in Aziatische markten zoals China. Dazzle bevat eigenlijk alle elementen voor succes. Er is een toenemende vraag, de appel is productief, van hoge kwaliteit, kan lang worden bewaard en wordt erg gewaardeerd door onze klanten", vat hij samen.1 miljoen in 2028
Dazzle is de merknaam voor de appelvariŽteit PremA129. "Het is een mooie helderrode appel. Daarnaast is de smaak erg zoet en heeft Dazzle een lichte, knapperige textuur." De eerste commerciŽle volumes uit Nieuw-Zeeland zullen in 2019 beschikbaar zijn. Er wordt geraamd dat de productie in Nieuw-Zeeland in 2028 het aantal van ťťn miljoen dozen overschrijdt. Dazzle komt van het Prevar-programma, dat wordt gefinancierd door Nieuw-Zeelandse en Australische appel- en perentelers. Om die reden wordt er niet door een select groepje geteeld, maar is de variŽteit beschikbaar voor alle Nieuw-Zeelandse telers. Dat zal ons helpen om snel de groeidoelstellingen in volumes te behalen. Het is belangrijk om bij een introductie van een nieuw appelras een substantieel aanbod aan te kunnen bieden, zowel tijdens de start als het verder in de markt zetten van de appel. We zijn blij dat alle Nieuw-Zeelandse telers de mogelijkheid hebben om Dazzle te gaan telen."

"Hier zochten onze klanten naar"
De appelmarkt in Nieuw-Zeeland heeft een sterke positie opgebouwd volgens Steve. Hij ziet de toekomst voor de sector rooskleurig in. "De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe appelen in de markt gezet en dat blijft ook doorgaan. Daarnaast is de focus op Aziatische landen toegenomen en dit zijn groeimarkten. De sleutel van het succes is dat een nieuw ras echt de wensen van de klant invullen en daarnaast ook goed werkbaar zijn voor de telers. Uit de marktonderzoeken die zijn uitgevoerd in China, India en Zuidoost AziŽ, bleek dat Dazzle de appel is waar deze consumenten naar zochten." Hij verwacht niet dat wensen van de consument heel snel zullen veranderen. "Consumenten willen een knapperige, sappige en smaakvolle appelen. Wereldwijd merken we dat dit soort eigenschappen worden gewaardeerd. De kruising voor PremA129 is gemaakt in 1997. Het duurt nu nog twee jaar voordat Dazzle beschikbaar is voor de consument en we focussen ons vanaf nu op de productie en het bekendmaken van dit ras bij de consument."

Partners gezocht

Fruitcraft is momenteel op zoek naar partners in verschillende landen, waaronder Europese. "We zoeken partners die de mogelijkheid hebben om aanzienlijke aantallen bomen te planten en veel appelen te produceren voor de verkoop in Europa en export naar andere landen. Natuurlijk verwachten we dat deze partners het enthousiasme hebben om onderdeel te zijn van de ontwikkeling van een nieuw ras en die samen willen werken met ons en andere partijen wereldwijd op een gecoŲrdineerde wijze. Op die manier kunnen we de beste kwaliteit en fantastische merkontwikkeling waarborgen!", besluit hij.

Voor meer informatie:
Steve Potbury
Fruitcraft NZ Ltd
P O Box 42
Whakatu 4161 - New Zealand
+64 276 201 307
www.fruitcraft.co.nz
steve@fruitcraft.co.nz

Publicatiedatum: 6-7-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: