Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luc Berden nieuwe huurder op Fresh Park Venlo

Sinds 1 april jongstleden is de geconditioneerde ruimte K21 (in gebouw 3820) verhuurd aan ZON-teler Luc Berden. Hij gebruikt de circa 1.400 meter grote ruimte, bestaande uit acht koelcellen en een koelgang, in de wintermaanden voor het bewaren van knolselderij en in de zomermaanden voor het opslaan van de hiervoor benodigde bewaarkisten. In het tussenseizoen verhuurt hij de ruimte aan derden, in overleg met Fresh Park Venlo.



Berden is erg enthousiast over het gebouw. 'Ik moest steeds vaker op ad hoc basis koelruimte bijhuren, omdat het thuis te klein werd. Op zeker moment kwam ik voor de keus te staan om óf zelf bij mijn bedrijf thuis in de Boekend te gaan bouwen, of om permanent ruimte te gaan huren. Zelf bouwen had inclusief het verkrijgen van de benodigde bouwvergunningen op zijn minst drie jaar tijd gekost en dit gebouw was op dat moment direct beschikbaar. Het is voor mij een mooi voorbeeld van een gebouw waar bij de bouw echt ontzettend goed over is nagedacht. Sterker nog: als ik besloten zou hebben om thuis te gaan bouwen, zou ik voor precies zo'n zelfde gebouw hebben gekozen'.

Het pand stamt uit 1999, voldoet het daarmee nog voldoende aan Berdens' eisen? 'Toen dit werd gebouwd, was het echt het neusje van de zalm op het gebied van conditionering. Het is altijd perfect onderhouden, daar moet ik echt een compliment voor maken aan de mensen van Fresh Park Venlo. Destijds is het gebouw ontwikkeld voor gebruik door de eigen telers, onder het motto 'van de telers voor de telers'. Ik vind het dan ook mooi dat het nu weer in gebruik is genomen door een ZON-teler en zie het als een uitdaging om het gebouw in deze goede staat te houden', aldus Luc Berden.

Bron: ZON Magazine

Voor meer informatie:
Luc Berden
Tuinbouwbedrijf Berden BV
Heymansstraat 81
5927 NP Venlo
Telefoon Luc: 06-25251724
info@lucberden.nl
www.lucberden.nl


Publicatiedatum: